Niğde Valisi Cahit Çelik başkanlığında 112 Acil Çağrı Merkezi Koordinasyon Toplantısı düzenlendi. Toplantıya ilgili kurum temsilcileri katılırken, çağrı istatistikleri, personel ve teknik altyapı ihtiyaçları ile acil çağrı hattının daha etkin kullanımı için yapılacak çalışmalar görüşüldü.
Vali Çelik toplantıda yaptığı konuşmada, 112 Acil Çağrı Merkezi'nin vatandaşların acil durumlarda tek numara üzerinden hızlı, etkin ve koordineli hizmet almasını sağladığını vurguladı. Kurumlar arasındaki iş birliğinin önemine dikkat çeken Çelik, "Kurumlarımız arasındaki iş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesiyle vatandaşlarımızın güvenliği ve huzuru için daha etkin sonuçlar elde edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Asılsız çağrıların ciddi sorunlara yol açtığını hatırlatan Çelik, asılsız ihbarların acil müdahaleyi geciktirdiğini ve kamu kaynaklarını israf ettiğini belirterek, bu tür çağrılara karşı caydırıcı cezai işlemlerin artırılarak uygulanacağını açıkladı.