Niğde Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere dayanarak 13 Şubat 2025 Perşembe günü il genelinde beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu.
Valilikten yapılan açıklamada, hava koşullarının yol açabileceği olumsuzlukları önlemek amacıyla, taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler ve kamu çalışanlarının durumu göz önüne alınarak tüm resmi ve özel kreşler, anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler, mesleki eğitim merkezleri ve özel eğitim kurumlarında eğitim öğretime ara verildiği bildirildi.
Ayrıca, kreş, anaokulu ve ilkokula devam eden çocuğu bulunan kadın personelin (sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre çalışanlar hariç), engelli, malul, ağır kronik rahatsızlığı olan ve hamile kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacağı belirtildi.