Menü NİĞDE'NİN EN HIZLI HABER SİTESİ Medyanın Lideri 7/24 Doğru Haber Niğde Haberleri HAMLE GAZETESİ İNTERNET HABER SİTESİ
Tarih: 10.03.2026 10:23
Niğde’de Zirai İlaç Uygulayıcı Eğitimi Düzenlenecek

Niğde’de Zirai İlaç Uygulayıcı Eğitimi Düzenlenecek

Facebook Twitter Linked-in

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün 13 Aralık 2025 tarihli ve 33106 sayılı "Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik"i 12 Ocak 2026 tarihinde yürürlüğe girdi. Yönetmelik kapsamında, ilaçlama yetki belgesi bulunmayan üreticilerin zirai ilaç uygulaması yapamayacağı bildirildi.


 

Bu doğrultuda Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından üreticilere yönelik "Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi Eğitimi" düzenlenecek. Eğitimler Niğde merkezde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilecek.


 

Zirai ilaç uygulayıcı eğitimi 6 Nisan, 13 Nisan, 20 Nisan ve 27 Nisan 2026 tarihlerinde saat 10.00'da yapılacak.


 

Eğitime katılmak isteyen üreticilerin başvuru sırasında 2 adet fotoğraf, kimlik ve ÇKS belgesi ile müracaat etmeleri gerekiyor.


 

Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilerin yeni düzenlemeye uyum sağlamaları için söz konusu eğitimlere katılmalarının önem taşıdığını belirterek tüm üreticileri programa davet etti.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —