Menü NİĞDE'NİN EN HIZLI HABER SİTESİ Medyanın Lideri 7/24 Doğru Haber Niğde Haberleri HAMLE GAZETESİ İNTERNET HABER SİTESİ
Tarih: 13.02.2025 18:00
VALİ ÇELİK "SEVİNCİ ÜZÜNTÜYE ÇEVİRMEYİN"

VALİ ÇELİK "SEVİNCİ ÜZÜNTÜYE ÇEVİRMEYİN"

Facebook Twitter Linked-in

6136 sayılı kanunda yapılan değişiklikle, ruhsatsız silah taşımanın cezası artırıldı. Daha önce 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngörülürken, yeni düzenlemeyle bu süre 2 yıldan 4 yıla çıkarıldı.

Vali Çelik, 2025 yılı Ocak ayında ruhsatsız silah taşıyan 6 kişinin tutuklandığını belirterek, vatandaşları uyardı:

"Ruhsatsız silah taşımayın, düğünlerimiz ve şenliklerimiz başkalarının üzüntüsüne dönüşmesin. Düğün ve özel günlerde ateşlenen silahlar, 'yorgun mermi' olarak bir kişinin yaralanmasına, hatta ölümüne sebep olabilir."

 

Vatandaşlarımızın huzuru için denetimler artırılırken, yetkililer cezaların daha caydırıcı hale getirildiğini vurguluyor. Niğde Valiliği, güvenlik güçlerinin bu tür olaylara karşı daha hassas ve kararlı bir mücadele sürdüreceğini belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —