Menü NİĞDE'NİN EN HIZLI HABER SİTESİ Medyanın Lideri 7/24 Doğru Haber Niğde Haberleri HAMLE GAZETESİ İNTERNET HABER SİTESİ
Tarih: 31.08.2024 09:25
Vekil Uzkurt: Mazot ve gübre desteği devam ediyor

Vekil Uzkurt: Mazot ve gübre desteği devam ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada: "Bazı basın yayın organlarında yer alan, "2025 yılından itibaren çiftçilere ödenen mazot ve gübre destekleri kaldırıldı." başlıklı haberlerin doğruluğu bulunmamaktadır.
Kamuoyunun bilgisine sunulur." ifadeleri kullanılırken çiftçilerin içine su serpecek bir cevap da Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt'tan geldi. Vekil Uzkurt resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: "2025 yılında da çiftçilerimize ödenen mazot ve gübre destekleri aynen devam edecek. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan üreticilerimizin, temel destek ile mazot maliyetinin yüzde 50'si ve gübre maliyetinin yüzde 25'i karşılanacak. Ayrıca üretim planlaması kapsamında yer alan ürünlerin havzasında yetiştirilmesi durumunda temel desteğe ilave olarak üreticilerimiz kullandığı mazotun yüzde 50'sini, gübrenin de yüzde 25'ini planlı üretim desteği olarak alacaklar. Böylece mazot maliyetinin yüzde 100'ü, gübre maliyetinin ise yüzde 50'si desteklenmiş olacak. 
Anadolu'muzun vefalı çiftçileri, gerçeği yansıtmayan dezenformasyonlara inat, desteklerle birlikte üretmeye devam edecektir." dedi.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —