Tarih: 21.10.2024 16:00

2025 ASGARİ ÜCRETİ İÇİN İLK AÇIKLAMA: YAŞAM STANDARTLARI YÜKSELECEK

Facebook Twitter Linked-in

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren 2025 asgari ücreti hakkında hükümetten ilk açıklama geldi. Temmuz ayında yapılan ara zam sonrası yeni yıl asgari ücret beklentileri artarken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk oldu ve asgari ücretle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Işıkhan, asgari ücretin belirlenmesinin tek başına hükümetin elinde olmadığını, bu sürecin Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yürütüldüğünü belirterek, “Aralık ayının başında inşallah bu süreci başlatacağız. Belirlenen yeni asgari ücretin çalışanlarımızın satın alma gücünü koruması çok önemli,” dedi.

Bakan, asgari ücretin sadece minimum bir tutar olduğunu, işverenlerin bu miktarın üzerinde ücret vermekte serbest olduklarını vurguladı. Işıkhan, belirlenen rakamın yaşam standartlarını iyileştirecek ve ekonominin genel yapısına zarar vermeyecek bir seviyede olacağını umut ettiklerini ifade etti.

Çalışanların merakla beklediği asgari ücret görüşmelerinin Aralık ayında başlayacağı bilgisini paylaşan Işıkhan, hükümetin vatandaşların yaşam kalitesini artırmaya yönelik adımlar atmayı sürdüreceğini söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —