Tarih: 05.10.2024 13:00

NİĞDE'DE TARSİM BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Facebook Twitter Linked-in

İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, İl Müdürü Asım Baş,  Tarsim Kayseri Bölge Müdürü Alperen Turan, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğal Afet Daire Başkanlığından Tayfun Özener ve Serdar Ceyhan, Tarsim Uzmanları Çağrı Kibar ve Ali Zehir, Elma Üreticileri Birliği Başkanı Atilla Kaplan, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şuayip Demirkol, üreticiler ve personeller katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Asım Baş; “Son yıllar dünyada yaşanan savaş, pandemi ve doğal afet gibi olaylar gösterdi ki, enerjiye ve gıdaya hükmeden, bunları üreten ülkeler dünyamızın gidişatına yön verecek. Bu yüzden ülkemizin ve ilimizin en önemli gücü olan tarım sektöründe sürdürebilir ve çağın gerekliliklerine uygun bir anlayış içinde hareket etmemiz gerekmektedir. Üreticilerimizin yaşanabilecek doğal afetlerden en az zararla atlatabilmesi, doğal afetlere karşı üreticilerin sürdürülebilir bir şekilde tarımsal faaliyetlerini gerçekleştirmeleri için tarım sigortalarını yaptırmalarını tavsiye ediyoruz.” dedi.

Tarsim Kayseri Bölge Müdürü Alperen Turan yaptığı konuşmada; Niğde’nin çevre illere göre ürün deseninin en fazla olduğu ilimiz. Niğde’de Tarsim kapsamında yaptırılan poliçe sayısı 9 bin civarında. Tarımsal ve hayvansal üretimin devamlılığının sağlanabilmesi için üreticilerimizin Tarsim kapsamında sigorta yapmaları çok önemli görüyoruz, dedi.
Toplantının devamında  Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi'nin işleyişi ve 2024 yılı uygulamaları hakkında sunum yapılarak bilgiler verildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —