Tarih: 15.10.2024 14:00

BAKAN ŞİMŞEK “ZOR COĞRAFYADAYIZ ÇAYDIRICILIK ÖNEMLİ”

Facebook Twitter Linked-in

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartları için getirilecek yeni düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulundu. 100 bin TL ve üzeri limitlere sahip kredi kartı kullanıcıları için yıllık 750 TL kesinti yapılmasını öngören yasa teklifi üzerinde çalışıldığını belirten Şimşek, bu düzenlemeyle ekonomiyi dengede tutma ve caydırıcılığı artırma hedefinde olduklarını vurguladı.

Şimşek, zorlu ekonomik şartlara atıfta bulunarak, “Zor bir coğrafyadayız. Caydırıcılık gücünü artırmalıyız.” ifadesini kullandı. Yapılacak düzenlemelerin, tüketimi kontrol altına almak ve finansal istikrarı korumak amacıyla gerçekleştirildiğini belirten bakan, piyasalardaki güvensizlik oluşturabilecek söylentilere karşı da vatandaşları uyardı.

Açıklamalara göre, kredi kartı limitlerinin belirlenmesi ve kesintilere yönelik uygulamalar, bankaların öngörülebilir ve kurallara uygun hareket etmesi gerektiği çerçevesinde yapılacak. Ekonomi yönetimi, böylelikle bireysel borçlanmayı sınırlandırmayı ve kredi genişlemesini kontrol altına almayı amaçlıyor.

Bu düzenlemenin, özellikle yüksek limitli kredi kartlarına sahip tüketicilerin harcama alışkanlıklarını etkilemesi beklenirken, kamuoyunda yeni ekonomik tedbirlerin kapsamı dikkatle takip ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —