Tarih: 25.10.2024 17:21

BAKAN YERLİKAYA YAŞANANLARI SANİYE SANİYE ANLATTI

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ’a (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii) yapılan terör saldırısında yaşanan olayları kamuoyuyla paylaştı. Yerlikaya, saldırının saat 15.26’da gerçekleştiğini belirterek, “Terör eyleminin gerçekleştiği saat 15.26. Gasbedilen araç ile bu saatte TUSAŞ’ın nizamiyesinin önüne geliniyor. Araçtan inen iki terörist, sağa sola, elinde silah olmayan masum sivillere ateş açmaya başlıyorlar” dedi.

“İlk Müdahale 14 Dakika Sonra Geldi”

Bakan Yerlikaya, saldırıya ilk müdahalenin 14 dakika sonra başladığını ifade etti. “Hemen orada şehit olan arkadaşlarımız var. Kendisi yaralanmasına rağmen Atakan Şahin kahramanımız, karşısındakinin makineli tüfeği olmasına rağmen tabancasıyla ateş ederek kadın teröristi yaralıyor. 4 dakika sonra kadın terörist kendini patlatıyor. Daha önceki saldırılardan biliyoruz, üzerlerinde patlayıcı var. 15.30’dan 10 dakika sonra iki zırhlı araçla birlikte 10 jandarma özel harekatımız geliyor. Saldırıdan 14 dakika sonra ilk müdahale yapılmaya başlanıyor” diye konuştu.

TUSAŞ’ta Rehin İddialarına Yanıt

Bakan Yerlikaya, saldırı sırasında teröristlerin TUSAŞ çalışanlarını rehin aldıklarına dair iddialara da açıklık getirdi. “Hiçbir şekilde rehin olayı yaşanmadı” diyen Yerlikaya, Jandarma Özel Harekat (JÖH) tarafından gerçekleştirilen operasyonun detaylarını anlatarak, olayın kontrol altına alındığını belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —