CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de köy ziyaretinde bir tarım işçisinin işsiz iki çocuğuyla ve güvencesiz çalışma zorunda kalmasıyla ilgili yaşadığı dramı dinledi. Ayrıca, bir annenin kendisine gönderdiği çaresizlik dolu mesajı paylaşarak halkın içinde bulunduğu zorlu durumu gözler önüne serdi.
Gürer, halkın yaşadığı sıkıntıları şu sözlerle değerlendirdi:
"Yoksulluk yaygınlaşıyor. İktidar, aç ve işsiz yurttaşın sorunlarını çözmek yerine, Tweet attı diye suçlu yaratmanın peşinde. Sokağın sesi açlık ve işsizlik."
Niğde merkez ve köylerinde ziyaretlerde bulunan Gürer’e çiftçiler, ürünlerinin değersizleşmesinden; esnaflar, sattıkları ürünü aynı fiyatla geri alamamaktan; vatandaşlar ise işsizlik ve hayat pahalılığından şikâyet etti.
“BEN ÇOCUKLARIMI TARIM İŞÇİLİĞİ YAPARAK OKUTTUM”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ağcaşar köyüne gerçekleştirdiği ziyarette bir vatandaş içinde bulunduğu çıkmazı şu sözlerle anlattı: “Oğlum 4 senedir boşta. Gelinim sağlıkçı, 4 yıldan beri atanamadı. O da boşta, şu anda evde duruyorlar. Ben bu çocukları tarım işçiliği yaparak okuttum. Patatese gidiyorum, günübirlik tarım işleri... Ne olursa ona gidiyorum.” İçinde bulunduğu zor durumu anlatan vatandaş, atanamayan üniversite mezunlarının umutla atama bekledikleri söyledi.
CHP’li Ömer Fethi Gürer, artan kar yağışının kuraklık nedeniyle toprağın suya ihtiyacını bir nebze olsun karşılamasına karşın, farklı bir dramı da ortaya çıkardığını ve tarım işçilerinin bu süreçte işsiz kaldığını belirterek, ““Ülkemizde ciddi bir kuraklık riski vardı. Bölgemizde kar yağışı devam ediyor. Kar, toprağın bir nebze olsun su ihtiyacını karşıladı. Ama bunun yanında, havalar böyle olunca tarım işçileri de doğal olarak çalışacakları alanlar kalmayınca şu anda mola verdiler. Esas sorun şu: Vatandaş, “Oğlan ziraat mühendisi oldu ama iş yok, atanamıyor' diyor. Bu ülkede gıda mühendisi, ziraat mühendisi ve veterinerler maalesef işsiz.” diye konuştu.
SIRTIMDA TAŞ TAŞIYARAK OKUTTUM
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “AKP iktidarının ülkeye getirdiği durum bu” dedi.
Vatandaş, CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer’e yaşadıklarını şöyle aktardı: “Polisliğe başvurdu, olmadı. Uzman çavuşluğa başvurdu, er olarak o da olmadı. Baba olarak üzülüyorum, evde bomboş yatıyorlar. Şimdi tarım işçiliğini de bilmiyorlar. Ben bu çocukları sırtımda taş taşıyarak okuttum. Çocuklarımıza devlet yurdu da çıkmadı, hep özel yurtta kaldılar. Sağ olsun, bir çalıştığım yerdeki patron çocukların yurt paralarını karşıladı. Bir kız, bir oğlan, 2 tane çocuğum var. Sigortalı da değilim. Hiçbir şeyim yok, güvencemiz de yok. İki çocuğumu okuttum, ikisi de üniversite mezunu ama iş yok. Ben mecbur tarım işçiliğine devam ediyorum. Ben görme engelliyim, eşim KOAH hastası.”
TÜRKİYE MANZARASI
Vatandaşın içten feryadı karşısında ülke gerçeği bu diyen CHP’li Ömer Fethi Gürer, ziyaretleri sırasında benzer olaylara sıkça karşılaştığını belirtti. Gürer, hayat mücadelesi veren insanların işsizlik, gelir güvencesizliği ve sağlık sorunları gibi birçok sıkıntıyla boğuştuğunu dile getirerek, "Bu tablo, Türkiye’nin yaşanan siyasi iktidarın yanlış politikalarının yansımasıdır." ifadelerini kullandı.
YOKSULLUK YAYGINLAŞIYOR
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, mesaj ile kendine ulaşan bir kadının da “Çocuklarım aç, bir iş bul” diye çaresizliğini ifade ettiğini belirtti. Gürer, “Vekilim, sizi rahatsız ediyorum ama çok zordayım, ne olur yardım edin. Beni bir işe aldırın. 3 çocuğumla perişanım, size bir anne olarak yalvarıyorum. Lütfen, beş kuruş gelirim yok, dolabım bomboş. İnanmazsanız gelin bakın. Ev kiramı veremedim, çok zor durumdayım. Allah için şu işe el atın, yardım edin. Daha nasıl yalvarayım? Bitik durumdayım. Size yalvarıyorum. Vallahi çok perişanım. Allah rızası için çocuklarıma hiçbir şey yapamıyorum. Ölüp kurtulmak istiyorum. O derece yokluktayım, kimsem yok” diye yazdığını belirtip işsizlik ve yoksulluğun arttığını ve farklı sorunların da derinleştiğini belirterek “Ülke gerçek gündemi bu” dedi.
Muhabir
HABER MERKEZİ
NİĞDE BELEDİYESPOR TEKNİK DİREKTÖRLE YOLLARI AYIRDI
NİĞDE’DE CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI
NİĞDE BELEDİYESPOR SAHASINDA KAYIP: 0-1
APP PLAKALARLA İLGİLİ YENİ MESAJ: “MESELE YALNIZCA ŞEKİL DEĞİL, GÜVENLİK”
TABUTUNA GELİNLİK BIRAKTILAR ZELİHA BAŞAK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
SON 72 SAAT: MALİYE YAKIN TAKİPTE!
UZKURT’TAN SEVGİ EVLERİ’NDEKİ ÇOCUKLARA ANLAMLI HEDİYE
BUNU BİLİRSENİZ RADARA GİRMEZSİNİZ! NİĞDE’DEN ADANA’YA 13 KONTROL NOKTASI 3 RADAR!
130 BİN TON DAHA SATIŞA AÇILDI NİĞDE’DE YEM MALİYETLERİNE NEFES OLACAK MI?
DİZEL ARAÇTA 100 KİLOMETRE MALİYETİ 500 TL’Yİ BULDU
TÜRKİYE BUNA SESSİZ KALMAZ!
BAŞKAN GEÇİM, “AİLE MESELESİ DEĞİL AÇIKÇA KADIN CİNAYETİ”
BÖLGE VETERİNERLERİ SORUNLARI NİĞDE’DE KONUŞTU!
NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER
TÜRKİYE HIZLA YAŞLANIYOR: HANELERİN %57’SİNDE ÇOCUK YOK
TACİZ İDDİASIYLA GÜNDEME GELEN 16 YAŞINDAKİ GENÇ KAZADA AĞIR YARALANDI
NİĞDE’DE HAVA SÜRPRİZLİ: GÜNEŞ, RÜZGAR VE YAĞMUR AYNI ANDA
NİĞDE BAROSU’NDAN KADIN CİNAYETİNE SERT TEPKİ: “BU DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
AK PARTİ NİĞDE MİLLETVEKİLİ UZKURT’TAN BELEDİYELERE ÇIKARMA: BOZKÖY’DE KATILIM RESMİLEŞTİ
BAHÇELİ’DEN NET MESAJ: TÜRKİYE BARIŞ İÇİN SAHADA
ARTIK UÇAKLARDA KULLANILMAYACAK!
NİĞDE’DE OKÇULAR KIYASIYA YARIŞTI!
KOCASI TARAFINDAN BIÇAKLANAN KADIN HAYATINI KAYBETTİ
1 NİSANA KADAR SÜRE VERİLMİŞTİ, SÜRE UZAYABİLİR
YEŞİLGÖLCÜK’TE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ BAŞLIYOR
MHP’DE DİKKAT ÇEKEN İSTİFA: BAHÇELİ’DEN AÇIKLAMA
NİĞDE’DE LAHANA HASTALIKLARI KONUŞULDU!
BOR’DAKİ BIÇAKLI OLAYA AİT YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
CHP’DEN MUAMMER ÇELİKBAŞ’A PARTİ DEĞİŞİKLİĞİ TEPKİSİ
YARALI ÇİFT HASTANEYE GETİRİLDİ DURUMLARI AĞIR
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Pazar 8.4 ° / 3.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 9.6 ° / 1.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 11 ° / 3.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı






