CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de köy ziyaretinde bir tarım işçisinin işsiz iki çocuğuyla ve güvencesiz çalışma zorunda kalmasıyla ilgili yaşadığı dramı dinledi. Ayrıca, bir annenin kendisine gönderdiği çaresizlik dolu mesajı paylaşarak halkın içinde bulunduğu zorlu durumu gözler önüne serdi.
Gürer, halkın yaşadığı sıkıntıları şu sözlerle değerlendirdi:
"Yoksulluk yaygınlaşıyor. İktidar, aç ve işsiz yurttaşın sorunlarını çözmek yerine, Tweet attı diye suçlu yaratmanın peşinde. Sokağın sesi açlık ve işsizlik."
Niğde merkez ve köylerinde ziyaretlerde bulunan Gürer’e çiftçiler, ürünlerinin değersizleşmesinden; esnaflar, sattıkları ürünü aynı fiyatla geri alamamaktan; vatandaşlar ise işsizlik ve hayat pahalılığından şikâyet etti.
“BEN ÇOCUKLARIMI TARIM İŞÇİLİĞİ YAPARAK OKUTTUM”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ağcaşar köyüne gerçekleştirdiği ziyarette bir vatandaş içinde bulunduğu çıkmazı şu sözlerle anlattı: “Oğlum 4 senedir boşta. Gelinim sağlıkçı, 4 yıldan beri atanamadı. O da boşta, şu anda evde duruyorlar. Ben bu çocukları tarım işçiliği yaparak okuttum. Patatese gidiyorum, günübirlik tarım işleri... Ne olursa ona gidiyorum.” İçinde bulunduğu zor durumu anlatan vatandaş, atanamayan üniversite mezunlarının umutla atama bekledikleri söyledi.
CHP’li Ömer Fethi Gürer, artan kar yağışının kuraklık nedeniyle toprağın suya ihtiyacını bir nebze olsun karşılamasına karşın, farklı bir dramı da ortaya çıkardığını ve tarım işçilerinin bu süreçte işsiz kaldığını belirterek, ““Ülkemizde ciddi bir kuraklık riski vardı. Bölgemizde kar yağışı devam ediyor. Kar, toprağın bir nebze olsun su ihtiyacını karşıladı. Ama bunun yanında, havalar böyle olunca tarım işçileri de doğal olarak çalışacakları alanlar kalmayınca şu anda mola verdiler. Esas sorun şu: Vatandaş, “Oğlan ziraat mühendisi oldu ama iş yok, atanamıyor' diyor. Bu ülkede gıda mühendisi, ziraat mühendisi ve veterinerler maalesef işsiz.” diye konuştu.
SIRTIMDA TAŞ TAŞIYARAK OKUTTUM
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “AKP iktidarının ülkeye getirdiği durum bu” dedi.
Vatandaş, CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer’e yaşadıklarını şöyle aktardı: “Polisliğe başvurdu, olmadı. Uzman çavuşluğa başvurdu, er olarak o da olmadı. Baba olarak üzülüyorum, evde bomboş yatıyorlar. Şimdi tarım işçiliğini de bilmiyorlar. Ben bu çocukları sırtımda taş taşıyarak okuttum. Çocuklarımıza devlet yurdu da çıkmadı, hep özel yurtta kaldılar. Sağ olsun, bir çalıştığım yerdeki patron çocukların yurt paralarını karşıladı. Bir kız, bir oğlan, 2 tane çocuğum var. Sigortalı da değilim. Hiçbir şeyim yok, güvencemiz de yok. İki çocuğumu okuttum, ikisi de üniversite mezunu ama iş yok. Ben mecbur tarım işçiliğine devam ediyorum. Ben görme engelliyim, eşim KOAH hastası.”
TÜRKİYE MANZARASI
Vatandaşın içten feryadı karşısında ülke gerçeği bu diyen CHP’li Ömer Fethi Gürer, ziyaretleri sırasında benzer olaylara sıkça karşılaştığını belirtti. Gürer, hayat mücadelesi veren insanların işsizlik, gelir güvencesizliği ve sağlık sorunları gibi birçok sıkıntıyla boğuştuğunu dile getirerek, "Bu tablo, Türkiye’nin yaşanan siyasi iktidarın yanlış politikalarının yansımasıdır." ifadelerini kullandı.
YOKSULLUK YAYGINLAŞIYOR
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, mesaj ile kendine ulaşan bir kadının da “Çocuklarım aç, bir iş bul” diye çaresizliğini ifade ettiğini belirtti. Gürer, “Vekilim, sizi rahatsız ediyorum ama çok zordayım, ne olur yardım edin. Beni bir işe aldırın. 3 çocuğumla perişanım, size bir anne olarak yalvarıyorum. Lütfen, beş kuruş gelirim yok, dolabım bomboş. İnanmazsanız gelin bakın. Ev kiramı veremedim, çok zor durumdayım. Allah için şu işe el atın, yardım edin. Daha nasıl yalvarayım? Bitik durumdayım. Size yalvarıyorum. Vallahi çok perişanım. Allah rızası için çocuklarıma hiçbir şey yapamıyorum. Ölüp kurtulmak istiyorum. O derece yokluktayım, kimsem yok” diye yazdığını belirtip işsizlik ve yoksulluğun arttığını ve farklı sorunların da derinleştiğini belirterek “Ülke gerçek gündemi bu” dedi.
Muhabir
HABER MERKEZİ
HAFTA SONU PLAN YAPACAKLAR DİKKAT!
DİKKAT! GECE TRANSFERİNDE ZORUNLU
Atasanayi’de yağmur suyu hattı çalışması sürüyor
İŞKUR üzerinden Niğde’de 10 kişilik işçi alımı yapılacak
ÜNİVERSİTELERDE YENİ MODEL DÜŞEBİLİR!
Evlenmenin maliyeti 2 milyon TL’yi aştı: Bir yılda büyük artış
Motorine gece yarısı büyük zam: Pompa fiyatları sert yükselecek
KAYISI VE ZERDALİDE REKOR YETERLİLİK
NİĞDE’DE UYDU TAKİBİYLE TARIMDA DENETİM!
ÇOCUĞUNU SUÇTAN UZAK TUTAMAYAN AİLELERE HAPİS CEZASI GÜNDEMDE
NİĞDE’YE HAFIZLIK YARIŞMASINDA BİRİNCİLİK VE ÜÇÜNCÜLÜK
NİĞDE’DE BASIN AÇIKLAMASI: “ZALİMLERE LANET, MAZLUMLARA DESTEK”
NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dikkat çeken mesaj: “Türkiye kaya gibi ayakta”
Niğde’nin Geleceği Ankara’da Masaya Yatırıldı
Down Sendromu Günü’nde Anlamlı Buluşma
Niğde’de Floor Curling Heyecanı: Şampiyonlar Belli Oldu
358 Şüpheli Yakalandı: İçişleri Bakanı Çiftçi’den Organize Suçlara Sert Mesaj
A Milli Takım Finalde!
Bozköy Belediye Başkanı Çelikbaş AK Parti’ye Katılıyor CHP’den seçilmişti, rozetini Erdoğan takacak
Türkiye zirvede: Play-off yolunda en güçlü aday
Cansuyu Derneği’nden 58 Ülkede Ramazan Seferberliği
GÜRER: “ÜRETİCİ-ÇİFTÇİ ÜRÜN SATIŞ FİYATI İLE RAF FİYATI ARASINDA UÇURUMU İKTİDAR ÖNLEMEK ZORUNDADIR”
Üniversitede Bal Ormanı Projesi Büyüyor: 5. Etap Dikimi Tamamlandı
Niğde Emniyeti’nden Dolandırıcılık Uyarısı!
TÜRKİYE’DE YASTIK ALTINDA KAÇ TON ALTIN VAR?
Son seçim anketinde dengeler değişti!
Türk Silahlı Kuvvetleri Irak’tan çekildi
Niğde’de İş Yerine Kurşunlama: Şans Eseri Yaralanan Olmadı
Motorine indirim yolda!
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Cumartesi 14.1 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 8.4 ° / 3.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu






