Tarih: 24.10.2024 20:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkanlığında Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’dan İstanbul’a dönerek Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde kritik bir güvenlik toplantısı düzenledi. Toplantıya, dışişleri, savunma, içişleri, genelkurmay başkanlığı ve diğer önemli devlet kurumlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıya katılan isimler arasında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün yer aldı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dış politika başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de toplantıya katıldı.

Güvenlik toplantısının, BRICS Zirvesi’nin ardından yapılmış olması ve son dönemde bölgesel güvenlik meselelerinin giderek kritikleşmesi, toplantının önemini daha da artırdı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, Türkiye’nin bölgesel ve küresel güvenlik konusunda kararlılığı vurgulandı.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —