Tarih: 03.07.2024 02:02

Dijital Dolandırıcılığa Dikkat!

Facebook Twitter Linked-in

Özellikle dijital alanlarda yaygınlaşan dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini kaydeden yetkililer platformları kullanırken dikkat edilmesi gereken konular hakkında önemli bilgiler verdi. Dolandırıcıların sıklıkla kullandığı alanlardan olan dijital platformlarda yaşanan dolandırıcılık mağduriyetlerinin son günlerde artışa geçtiğini aktaran yetkililer kişilere gönderilen oltalama içeriklerine karşı tedbirli yaklaşılması gerektiğine dikkat çekti. 
Yetkililer sosyal medya hesapları üzerinden çalındı beyanında bulunan mesajlara itibar edilmemesi gerektiğini ifade ederek internet kullanım alanlarında her bağlantıya tıklanmaması gerektiğini vurguladı. 
İnternet kullanım alanlarında özellikle kişisel verilerin her alanda paylaşılmaması gerektiğini söyleyen yetkililer konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “İnternet kullanımıyla alakalı her platformda dikkat çektiğimiz dijital dolandırıcılık oyunlarına karşı bir kez daha uyarıyoruz. Son günlerde karşılaştığımız hesapların çalındığı bilgisine dayalı olarak gerçekleşen dolandırıcılık faaliyetleri pek çok kullanıcıya mağduriyet yaşatıyor. Bu tür olaylara karşı kullanıcıların tedbirli olması gerekiyor. Hesabınıza başkası tarafından erişim sağlanmış olabilir, hesabınızı kurtarın gibi içeriklerle gönderilen oltalama amaçlı mesajlara itibar edilmemeli. 
Ayrıca hesap kurtarma adı altında, global şirketler taklit edilerek gönderilen bu tür asılsız içeriklere de itibar edilmemesi gerekiyor. Sahte bağlantılar aracılığıyla yönlendirilen sayfalarda kişisel bilgilerin paylaşılmaması ve hesaplarda güçlü şifrelerin kullanması gerekiyor. Şifreleri belli aralıklarla değiştirmek hesabın güvenliğini arttıracaktır. Kişisel bilgilerin kimseyle paylaşılmaması da önem taşıyor.” ifadelerini kullandılar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —