Tarih: 12.10.2023 11:29

Din Görevlilerine İzci Liderliği kursu

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye İzcilik Federasyonu Niğde İl temsilcisi Hüseyin Orhun Çelikbaş kurs ile ilgili açıklamasında; “Türkiye izcilik federasyonu ile diyanet işleri başkanlığı arasında imzalanan protokol ile birlikte din görevlilerine izci liderliği kursu verilmiştir. 
Bu kurslarda 5 din görevlimiz izci liderliği sertifikası almışlardır. Bu kapsamda Niğde İbrahim Baloğlu Kur’an Kursu bünyesinde 21 hafız izci ile ilimizde diyanet işleri başkanlığına bağlı ilk izci ünitesi oluşturulmuştur dedi.

 

 

Baloğlu Kuran Kursu izcileri 6-8 Ekim tarihlerinde Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Çamardı Demirkazık kamp ve eğitim tesisinde ilk kamplarını yapmışlardır. Gerçekleştirilen kampta izcilik teknik bilgileri alan izciler, GSM Çamardı Demirkazık Kamp ve Eğitim tesisinden Sokulupınar kamp alanına kadar yürüyüş yaptılar. Baloğlu kuran kursu hafız izcileri ilk kamplarında eğlenmiş ve heyecanlı faaliyetler gerçekleştirdi. 

 

 

Bu kampın yapılmasında emeği geçen başta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ve ekiplerine teşekkürü bir borç biliriz. Kendilerinin destekleri ile ilimizde izcilik faaliyetlerini yaygınlaştırarak daha çok izci ile daha büyük kamplar gerçekleştireceğiz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —