Öztürk, Sağlık Bakanlığı tarafından muayene katılım paylarına yapılan artışın eczacıları da olumsuz etkilediğini belirterek, "Vatandaş, hastanelerden sağlık hizmeti aldıktan sonra eczaneye geldiğinde yüksek muayene ücretleriyle karşılaşacak. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeye göre, muayene katılım paylarında önemli artışlar yapıldı. Devlet hastanelerinde bu ücret 6 TL'den 20 TL'ye, eğitim ve araştırma hastanelerinde ise 7 TL'den 45 TL'ye yükseltildi " dedi.
Öztürk, ayrıca bazı ilaçlarda bir veya en fazla iki kutu ile sınırlı reçete yazılabildiğini ve bunun hastalarla eczacıları karşı karşıya getirdiğini ifade etti. Özellikle ağrı kesicilerde bu tür sınırlamalar mevcut olup, doktorlar yazsa bile eczaneler bu ilaçları verememekte ve hastalarla eczacılar arasında anlaşmazlıklar yaşanabilmektedir.
Eczacılar, muayene ücretleri ve ilaç fiyat farklarının tahsilatını yapmak zorunda kaldıkları için hastalarla doğrudan muhatap olmakta ve bu durum zaman zaman gerginliklere neden olmaktadır. Öztürk, "Biz sadece burada Sosyal Güvenlik Kurumu'nun defterdarlığını yapıyoruz. Yani muayene ücretini almak da, fiyat farkını da almak bizim işimiz değil ama bunların hepsini hasta olan vatandaşlarımıza teker teker açıklamak zorunda kalıyoruz. Bu gelişmeler, vatandaşların ilaçlara erişimini zorlaştırmakta ve halk sağlığını olumsuz etkilemektedir. Eczacılar, bu konuda yetkililerden çözüm beklemektedir." dedi.