Tarih: 20.06.2024 09:06

Güllüce’de gelenek devam ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Niğde merkeze bağlı Güllüce köyünde her yıl düzenlenen geleneksel “Gülbaba’yı anma ve yağmur duası” etkinliği bu yıl da gerçekleştirildi.
Etkinliğe Niğde Ak Partili Kadın Kolları Başkanı Nurdan Özkul, CHP Belediye Başkan adayı Hulus Özen, köy halkı ve çevre köylerden vatandaşlar katıldı.
Güllüce Köyü Muhtarı Salim Güneş, etkinlik sırasında katılımcılara Gülbaba’nın hayat hikayesini anlattı. Güneş, Büyük Türk Padişahı IV. Murat’ın Bağdat Seferi sırasında, ordusuyla birlikte Güllüce Köyü yakınlarında konakladığını ve Sadrazam’ın ordunun yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak için Gülbaba’yı ziyaret ettiğini belirtti.

 


 

Gülbaba’nın kısıtlı malzemelerle askerlerin ve hayvanların yiyecek ihtiyaçlarını karşıladığını, bu olaydan etkilenen IV. Murat’ın Gülbaba’yı ziyaret edip ona hediyeler verdiğini ve Gülbaba’nın kış ortasında göğsünden taze, beyaz bir gül çıkararak padişaha sunduğunu anlattı.
Bu olaydan sonra köyün Güllüce Köyü, Misâli Baba’nın ise Gülbaba olarak anılmaya başladığını belirtti. Bu tarihsel anlatım ve etkinlikler, köy halkı ve katılımcılar tarafından her yıl yaşatılmaya devam ediyor. 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —