Tarih: 03.07.2024 21:17

GÜRER, NİĞDE’DEKİ SULAMA SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Facebook Twitter Linked-in

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde ilindeki sulama sorunlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Gürer, Bor ilçesi Halaç köyü göleti inşaatının 2017 yılında başladığını ve 2020 yılında tamamlanacağının açıklandığını ancak göletin halen sadece yüzde 50'sinin tamamlandığını ve inşaatın durduğunu belirtti. Gürer, "Halaç ve Kaynarca köylerinde 9 bin dönüm araziyi sulu tarıma kavuşturacak göletin bir an önce tamamlanması gerekmektedir." dedi.
Bor ilçesindeki Akkaya Barajı'nın 1974 yılında yapıldığını ancak kapalı sulama sistemine geçilmediği için su kayıplarına neden olduğunu ifade eden Gürer, "Kapalı devre sistemine bir an önce geçilmelidir." şeklinde konuştu.
Niğde ilinde Karanlıkdere, Himmetli, Madenköy, Horoz, Bağlama, Tepeköy, Şeyhler, Güney, Çanakçı, İmrahor, Bayağıl, Havuzlu, Emirler ve Ovalıbağ köylerinde de gölet sorunlarının bulunduğunu belirten Gürer, bu sorunların acilen çözülmesi gerektiğini vurguladı.
Patates, fasulye, lahana, çavdar, elma ve kirazda marka olan Niğde'nin sulama suyuyla ilgili sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade eden Gürer, yetkililere bu konuda gerekli adımları atmaları için çağrıda bulundu.



Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —