Tarih: 24.10.2023 09:57

Halkçı Liseliler Emeklilerin Yanında

Facebook Twitter Linked-in

HALK – LİS Niğde İl Başkanı Hazan Yılmaz yaptığı ziyaretler kapsamında emeklilerle de konuştu ve konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. 
Yılmaz yaptığı açıklamasında, “Temel gıda ürünlerine ulaşımı, her geçen gün zorlaşan emeklilerimiz geçim mücadelesi vermeye devam ediyor. Halkçı Liseliler Niğde İl Başkanlığı olarak “Halkçı olmak halka beraber olmakla başlar” sloganımız ile yola çıktığımız günden bugüne emeklilerimizin, esnaflarımızın ve halkımızın her kesiminin sorunlarını dinlemeye devam ediyoruz’’ dedi.

 

 

HALK – LİS Niğde İl Başkanı Hazan Yılmaz açıklamasının devamında, “Niğde İl Merkez ve ilçelerindeki Halk pazarı ziyaretlerimizde emeklilerimiz 7 bin 500 TL maaş alıyorum, 5 bin TL ‘si kiraya geri kalanı ise temel masraflarımıza (elektrik, su, ısınma araç ve gereçleri…) gidiyor 2 yüz TL ile pazar alışverişimi yapmaya çalışıyorum. 
Bizler bu vatanın üvey evlatları mıyız? Yıllarca sigorta yatırmak için geceli gündüzlü zor şartlarda çalıştık, vatani görevlerimizi yerine getirdik, devletimize vergilerimizi düzenli şekilde ödedik, mülteciler kadar kıymetimiz kalmadı” diyor. 

 


Bu acı tablo karşısında ise emeklilerimizin maaşlarına zam yapılmıyor, yapılsa bile diğer temel gıda ürünlerine zamlar ve ek vergiler gelerek emeklilerimiz gene açlık sınırının altında yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Kimi emeklilerimiz ise bir iş bulup geçinmeye mahkûm edilirken 29 Ekim 100.yıla özel 5 bin TL’lik 3. İkramiyeden de muaf tutuluyor. 
Buradan Halkçı Liseliler Niğde İl Başkanlığı olarak yetkili, kurum ve kuruluşlara çağrımızdır. Emeklilerimizin acilen maaşlarına yeni düzenlemeler getirilmesinin yanında ek kira ve gıda yardımının sağlanmasını talep ediyoruz’’ ifadelerini kullandı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —