Tarih: 18.09.2024 14:23

KAHRAMAN GAZİLERİMİZ ÖVÜNÇ KAYNAĞIMIZ!

Facebook Twitter Linked-in

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, vatan için canını feda eden şehitler ve gazileri anma vurgusu yaptı. Başkan Özdemir, mesajında Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitleri rahmetle, hayatta olan gazileri ise sağlık ve uzun ömür dilekleriyle andı.

Özdemir, mesajında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e ‘mareşal’ rütbesi ve ‘gazilik’ unvanı verilmesini hatırlatarak, bu tarihin önemine dikkat çekti. Her yıl 19 Eylül’ün Gaziler Günü olarak kutlanmasının, vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden şehitler ve gazilere olan vefa borcunu hatırlatma amacı taşıdığını ifade etti.

Belediye Başkanı, “Vatanımız için ölmeyi göze alan kahraman gazilerimiz, sonsuza kadar milletimiz için övünç kaynağı olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu. Ayrıca, vatan topraklarını korumanın ve Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için toplumun tüm kesimlerinin sorumluluk taşıdığını belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —