Tarih: 26.07.2024 10:04

Kamuda tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de: Birden fazla maaş uygulaması sona erdi

Facebook Twitter Linked-in

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle, kamu görevlilerinin birden fazla görevi olması durumunda sadece bir görevden maaş alması şartı getirildi. Öte yandan, çevre dostu teknolojilere geçişi hızlandırmak amacıyla, 70 kilometreden fazla menzile sahip hibrit araçlara ÖTV indirimi uygulanacak.
1 Ocak 2025 itibarıyla yürürlüğe girecek olan yeni yasa ile kamu harcamalarında önemli değişiklikler yaşanacak. Kamu görevlileri, hangi statüde olurlarsa olsunlar artık sadece tek bir görevden maaş alabilecekler ve bu maaş tutarı en yüksek devlet memuru maaşını geçemeyecek.
Yeni yasayla birlikte kamu kurumlarında çalışanların maaşları ve görevleri sıkı bir denetim altına alınacak. Düzenlemelere uymayan kamu görevlilerine ise maaş kesintisi veya işten çıkarma gibi idari yaptırımlar uygulanabilecek.
Kamu araç filolarında da önemli değişiklikler yapılacak. İhtiyaç fazlası olan araçlar satılarak kamu kaynaklarının daha verimli kullanılması sağlanacak.
Enerji tasarrufu konusunda da önemli adımlar atılıyor. Sokak ve caddelerin aydınlatma giderlerinde belediye ve il özel idarelerinin genel bütçe vergi gelirleri payından yapılan kesinti oranı yüzde 20’den, yüzde 30’a çıkarılarak enerji tüketimi azaltılacak.
Çevreye duyarlı yaklaşımlar da destekleniyor. Araç dışından şarj edilebilen ve 70 kilometreden fazla menzile sahip hibrit araçlara Özel Tüketim Vergisi teşviki sağlanarak elektrikli araç kullanımının teşvik edilmesi hedefleniyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —