Tarih: 26.06.2024 21:17

Kirayı elden ödeyenleri çıra gibi yakacak ceza yolda!

Facebook Twitter Linked-in

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan vergi paketi ile kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında kira gelirleriyle ilgili önemli düzenlemelere gidildi. Bu kapsamda, asgari 7.500 TL, azami 20 milyon TL olacak şekilde elden ödenen bedelin %10’u oranında ev sahipleri ile kiracılara ceza kesilecek.

MALİYEYE BİLDİRİM
Kiracılar, kira ödemesini elden yaptıklarını Maliye’ye bildirdiklerinde cezadan kurtulabilirler. Bu bildirim sayesinde, yasal olarak kiracılar ceza almaktan muaf tutulacaktır. Ayrıca kiracılar beyanlarıyla kendilerini güvenle altına da alabilir.

PTT ARACILIĞIYLA ÖDEME
Kiracılar, kiralarını PTT aracılığı ile “adreste ödemeli” olarak gönderebilirler. Böylece kira bedeli resmi bir kurum aracılığı ile ev sahibine ulaştırılır ve ödeme belgesi de resmi kayıt altına alır.

MAHKEMEYE BAŞVURMAK
Kiracılar, ev sahibinin banka hesabını vermemesi halinde Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvuruda bulunarak kiranın yatırılacağı hesap numarasının belirlenmesini talep edebilirler. Mahkeme, ev sahibinin belirli bir hesap numarası vermesini zorunlu kılarak kiracıların ödemelerini yasal bir şekilde yapmasını sağlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —