Tarih: 02.05.2025 18:00

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ NİĞDE'DE KÜÇÜKBAŞ KURBANLIKTA SIKINTI YOK

Facebook Twitter Linked-in

Niğde Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şuayip Demirkol, yaptığı açıklamada, kent genelinde yeterli sayıda küçükbaş kurbanlık bulunduğunu ve üreticilerin bayram hazırlıklarını tamamladığını belirtti.

Başkan Demirkol, Niğde’de hayvancılıkla uğraşan yetiştiricilerin uzun süredir bayram dönemine hazırlandığını ve talebi karşılayacak sayıda koyun ve keçinin mevcut olduğunu vurguladı. Demirkol, "Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını temin edebilirler. Şu an için kurbanlık sayımız yeterli düzeydedir. Fiyatlar ise piyasa koşullarına göre şekillenmekle birlikte üreticilerimiz ve vatandaşlarımız için dengeli bir seviyededir" dedi.

Fiyatlar ve Hijyen Konusunda Duyarlılık Çağrısı

Demirkol, vatandaşların kurbanlık seçiminde yerli üreticileri tercih etmesinin hem ekonomiye katkı sağlayacağını hem de sağlıklı ve denetimli hayvan teminini kolaylaştıracağını ifade etti. Ayrıca kurban kesimlerinin hijyenik ortamlarda ve uygun kesimhanelerde yapılmasının önemine dikkat çeken Demirkol, ilgili kurumlarla koordineli çalışıldığını ve bayram süresince gerekli denetimlerin de yapılacağını belirtti.

Üreticilere Teşekkür ve Destek Çağrısı

Şuayip Demirkol, zorlu ekonomik şartlara rağmen üretime devam eden küçükbaş hayvan yetiştiricilerine teşekkür ederek, "Üreticilerimiz, her yıl olduğu gibi bu yıl da fedakârca çalıştı. Hayvanların sağlıklı büyümesi, aşılarının zamanında yapılması ve uygun koşullarda yetiştirilmesi için büyük çaba harcıyorlar. Onların emeği sayesinde vatandaşlarımız huzurlu bir bayram geçirecek" dedi.

Niğde Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, bayrama kadar hem üreticilere hem de tüketicilere yönelik bilgilendirme çalışmalarına devam edecek. Vatandaşların sahte ilanlara veya kontrolsüz satışlara karşı dikkatli olmaları gerektiği konusunda da uyarıda bulunuldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —