Tarih: 18.10.2024 13:30

MEB'DEN OKULLARDA DERS SAATLERİNE İLİŞKİN GENELGE

Facebook Twitter Linked-in

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla tüm il valiliklerine gönderilen genelgede, okullardaki ders saatlerinin belirlenmesinde valiliklerin yetkili olduğu ve gün doğumu-batımı ile toplumsal şartların göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulandı.

Genelgede, il bazlı ders saati başlangıç saatlerinin belirlenmesi konusunda valiliklerin yetkili olduğu hatırlatılarak, bu saatlerin planlanırken gün doğumu ve batımı saatleri ile toplumsal şartların dikkate alınması gerektiği ifade edildi.

Genelgede, derslerin başlangıç ve bitiş saatlerinin eğitim-öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenmesi ve öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için gerekli tedbirlerin alınması istendi. Mevcut ileri saat uygulamasının sürdürülmesi kararı da hatırlatılarak, bu uygulamanın devam edeceği belirtildi.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde ders yılının 180 iş gününden az olmaması esasına dikkat çekilen genelgede, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na atıf yapılarak, illerin özelliklerine göre çalışma ve ders saatlerini belirleme yetkisinin valiliklerde olduğunun altı çizildi.

Genelgede, okullardaki ders saatlerinin gün doğumu ve batımı ile toplumsal şartlar göz önüne alınarak planlanması ve öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları amacıyla tüm tedbirlerin alınması gerektiği vurgulandı. Valiliklerin, yerel şartlara uygun olarak mesai ve ders saatlerini belirleme yetkisine sahip olduğu bir kez daha hatırlatıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —