Tarih: 23.10.2024 10:32

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENİ TÜBİTAK BURS DESTEĞİ ALDI

Facebook Twitter Linked-in

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi akademisyeni Dr. Öğr. Üyesi Filiz Keleş’in yürüttüğü güneş hücresi üretim projesi, TÜBİTAK’tan büyük destek aldı. Proje kapsamında Araştırma Görevlisi Elif Damgacı, gösterdiği başarı dolayısıyla TÜBİTAK BİDEB 2250-Lisansüstü Burslar Performans Programı’ndan burs almaya hak kazandı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Filiz Keleş’in liderliğinde yürütülen “CIGS/Perovskit Monolitik Tandem Esnek Güneş Hücresinin Geliştirilmesi” başlıklı proje, TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı kapsamında dikkat çekti. Bu kapsamda Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Elif Damgacı, projede gösterdiği üstün başarıdan dolayı TÜBİTAK BİDEB 2250-Lisansüstü Burslar Performans Programı’ndan burs desteği kazandı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin bu önemli başarısı, güneş hücresi üretiminde Türkiye’de ve dünyada bir ilki gerçekleştirmeyi hedefleyen projeye olan ilginin ve desteğin artmasına da katkı sağladı. Üniversite yönetimi, akademisyen ve öğrencileri tebrik ederek, gelecekte daha büyük başarılara imza atmayı hedeflediklerini belirtti.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin bilim ve teknoloji alanındaki çalışmaları, bölgeye ve ülkeye büyük katkı sağlamaya devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —