Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığa yönelik hazırlanan programların, hem sektörde faaliyet gösteren yetiştiricilere hem de bu alanda kendini geliştirmek isteyenlere yönelik olduğu bildirildi.
Programlardan ilki “Süt Sığırlarında Uygulamalı Tırnak Bakımı ve Sığırların Bakım ve Beslenmesi ile Alınacak Önlemler Sertifika Programı” olacak. Eğitimlerin çevrim içi kısmı 25–26–27 Mart 2026 tarihlerinde saat 17.00 ile 24.00 arasında gerçekleştirilecek. Uygulamalı eğitimler ise 30–31 Mart ve 1 Nisan 2026 tarihlerinde yapılacak.
Program kapsamında katılımcılara süt sığırlarında bakım, beslenme ve tırnak bakımı konularında uygulamalı bilgiler verilecek. Eğitimler Prof. Dr. Mustafa Boğa tarafından verilecek, yardımcı personel olarak Ramazan Ünal görev alacak. Program toplamda iki hafta sürecek ve 45 saatlik eğitimden oluşacak.
NÜSEM tarafından düzenlenecek ikinci program ise “Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvanlarda Yetiştirme, Besleme ve Sürü Yönetimi Sertifika Programı” olacak. Bu programın başlangıç tarihi 1 Nisan 2026 olarak açıklanırken eğitimler çarşamba, perşembe ve cuma günleri saat 17.00 ile 24.00 arasında yapılacak.
Beş hafta sürecek eğitim programı toplam 100 saat olarak planlandı. Programda hayvan yetiştiriciliği, besleme teknikleri ve sürü yönetimi gibi konularda kapsamlı eğitimler verilecek.
Eğitimlere hayvancılık yapmak isteyen kişiler, hali hazırda sektörde faaliyet gösteren yetiştiriciler ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen öğrenciler katılabilecek. Programın katılım ücreti 3 bin 900 lira olarak açıklanırken, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğrencileri için ücret 3 bin 120 lira olarak belirlendi.
Program sonunda yapılacak sınavda başarılı olan katılımcılara sertifika verileceği bildirildi. Başvuruların NÜSEM üzerinden çevrim içi olarak yapılabileceği ifade edildi.
Türkiye zirvede: Play-off yolunda en güçlü aday
Cansuyu Derneği’nden 58 Ülkede Ramazan Seferberliği
GÜRER: “ÜRETİCİ-ÇİFTÇİ ÜRÜN SATIŞ FİYATI İLE RAF FİYATI ARASINDA UÇURUMU İKTİDAR ÖNLEMEK ZORUNDADIR”
Üniversitede Bal Ormanı Projesi Büyüyor: 5. Etap Dikimi Tamamlandı
Niğde Emniyeti’nden Dolandırıcılık Uyarısı!
TÜRKİYE’DE YASTIK ALTINDA KAÇ TON ALTIN VAR?
Son seçim anketinde dengeler değişti!
Türk Silahlı Kuvvetleri Irak’tan çekildi
Niğde’de İş Yerine Kurşunlama: Şans Eseri Yaralanan Olmadı
Motorine indirim yolda!
Niğde’de eczanelerin çalışma saatleri yeniden düzenlendi
TÜRK GEMİSİNE SALDIRI SU ALMAYA BAŞLADI!
YERLİ VE MİLLİ ZIRHLI!
EVLİLİK İÇİN “İDEAL YAŞ” 27!
EKLEMLERDEKİ “ÇITLAMA” SANDIĞINIZ GİBİ TUZLA İLGİLİ DEĞİL
Gıdada yanıltıcı ifadeye sıkı denetim: “%100 doğal” ve “ev yapımı” ifadelerine yasak
Yaşlılara Saygı Haftası’nda huzurevine anlamlı ziyaret
ATA TOHUMLARI TOPRAKLA BULUŞUYOR
BABASINI BOĞARAK ÖLDÜRDÜ BURSA'DA YAKALANDI!
İşsizlik yüzde 8,3’e geriledi
TÜRKİYE TL SAVUNMASI İÇİN 135 MİLYAR DOLARLIK ALTIN KULLANACAK!
Türkiye ile İngiltere arasında Eurofighter için kritik mutabakat!
Niğde'de binlerce fidan toprakla buluşturuldu!
Niğde’de hentbol heyecanı başladı
Enflasyon beklentileri yükseldi
BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN NİĞDE GAZETECİLER CEMİYET BAŞKANI SEÇİLEN LÜTFİ DEMİRSOY’A TEBRİK ZİYARETİ
OTOMOBİLE BIÇAK GİBİ SAPLANDI!
HİZMET SEKTÖRÜNDE GÜVEN AZALDI
MEHMET ÂKİF ERSOY’UN TORUNU SELMA ERSOY ARGON BUGÜN NİĞDE’DE
Niğde’de 120 hemşire adayı üniforma giydi
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Perşembe 10.7 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 12.6 ° / 0.3 ° Güneşli
- Cumartesi 14.1 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı






