Tarih: 27.07.2024 14:56

Niğde yollarında bahşiş terörü!

Facebook Twitter Linked-in

3-5 kuruş bahşiş için ana arterler üzerinde bekleyen çocuklar trafikte büyük karmaşaya neden olurken, araç sürücüleri bu çocukları artık kullanmayın çağrısında bulunuyorlar. 
Yaz ayları ile birlikte Niğde’de düğün ve sünnet organizasyonları arttı. Özellikle hafta sonları yoğun olmakla beraber oluşturulan düğün ve sünnet konvoylarının geçiş güzergahında bekleyen çocuklar hareket halindeki araçların önlerine atlayarak hem kendi canlarının tehlikeye atarken, trafikteki diğer araç sürücülerinin de kaza risklerini artırıyorlar. 
Her yıl tekrarlanan bu bahşiş terörü konusunda yetkililere seslenen vatandaşlar, “Bu ilde senelerdir bahşiş alacağız diye özellikle bankalar caddesi, Bor yol vb. caddelerdeki ışık ve kavşaklarda birtakım çocuklar 3-5 kuruş bahşiş alabilme adına trafik terörüne neden oluyorlar. 
Bahşiş için araçların üzerlerine çıkan çocuklar istediklerini alamayınca araçlara zarar veriyorlar. Bu çocukların yollara atlaması veya bu araç sürücülerinden kaçmaya çalışırken diğer yola atlamaları nedeniyle kaza riski artıyor. Çocuğundan habersiz ailelere veya bilinçli olarak burada bu çocuklara bu işi yaptırarak ellerindekine göz diken sorumsuz anne ve babalara sesleniyoruz, bu çocuklar kaza geçirmeden veya birilerinin kaza yapmasına neden olmadan bu çocukları buralardan alın. 
Aileler dışında bu ilde bu sorunu ortadan kaldırması gereken kişilerinde artık görevlerini yapmalarını ve bu noktalarda özellikle hafta sonları tedbirlerini artırmalarını bekliyoruz. Bir çocuk öldüğünde,  yaralandığında veya bu çocuklar nedeniyle bir araç kazaya neden olarak birinin canını yaktığında alacağınız tedbirler için geç olacaktır” dediler.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —