Tarih: 03.07.2025 16:57

NİĞDE’DE KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE MASAYA YATIRILDI

Facebook Twitter Linked-in

Niğde Valiliği öncülüğünde “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı” düzenlendi. Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Mutlu Almalı başkanlık etti.

Toplantıya; kolluk kuvvetleri, adli merciler, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, ilgili kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kurumlar Arası Koordinasyon Güçleniyor

Toplantıda, kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik mevcut çalışmalar, kurumlar arası iş birliği, sahadaki uygulamalar ve vakalara müdahale süreçleri ele alındı. Ayrıca toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla yürütülen eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri değerlendirildi.

Vali Yardımcısı Mutlu Almalı, toplantıda yaptığı açıklamada, "Kadına yönelik şiddet kabul edilemez. Devletimizin tüm kurumları, bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmekte kararlıdır. Toplumun bilinçlendirilmesi ise bu mücadelenin en temel unsurudur" dedi.

Dijital Uygulamalar ve Destek Hizmetleri Gündemdeydi

Toplantıda, şiddet mağdurlarına yönelik barınma, psikolojik ve hukuki destek hizmetlerinin erişilebilirliği ele alınırken; KADES gibi dijital uygulamaların tanıtımı ve kullanımının artırılması konularında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantı sonunda, kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlılıkla devam edileceği vurgulanarak, önümüzdeki dönemde farkındalık çalışmalarına ağırlık verileceği bildirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —