Tarih: 08.07.2024 19:15

Niğde’de kayısı üreticilerinden fiyat tepkisi

Facebook Twitter Linked-in

2024 kayısı alım fiyatlarına tepki gösteren Niğdeli üreticiler hasat zamanı bu fiyatın kurtarmadığını belirterek yetkilileri göreve davet ettiler. 

 

 

REKOLTE ARTTI, FİYATLAR DÜŞTÜ!
Üretim maliyetlerinin bu kadar yüksek olduğu bir dönemde bu kadar düşük rakamlara kayısı üreticisinin karşısına çıkmanın çok yakışık almadığını dile getiren kayısı üreticileri, “2024 yılı kayısı için meysu alım fiyatları 3-3,5 TL olarak belirlendi. Bu fiyatlarla küçük çiftçi 3,5 TL topladığı kayısıyla ne alabilir. Neden küçük çiftçinin el emeği göz nuru yetiştirdiği ürünler bu kadar değersiz. Bu memleketin büyükleri, milletvekilleri, yetkililerinin bundan bir haberi var mı? Neden küçük çiftçiye yardımcı olmak yerine kulak tıkıyorlar” dediler. 

 

 

3-3,5 LİRAYA NE ALABİLİRSİNİZ?
Niğdeli kayısı üreticileri kayısının yerinde 3-3,5 liraya alındığını belirterek, “Allah aşkına 3,5 liraya kayısı mı olur. Pazardan veya herhangi bir marketten 3,5 liraya ne alabilirsiniz. Artan maliyetler ve yaşanan ekonomik sıkıntılar karşısında üreticinin korunması adına TMO kuru kayısı alımı yapmalı, piyasada fiyatlar artırılmalıdır. Lütfen bu konuyla ilgili çiftçinin mağduriyetinin giderilmesi için bir an önce yetkilileri göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandılar. 

 

 

EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALAMIYORUZ
Ürünlerini satarken emeklerinin karşılığını alamadıklarını belirten Niğdeli kayısı üreticileri, “Biz ülke olarak üretimde sıkıntı yaşamıyoruz, üretiyoruz ancak satarken emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Çiftçimizin yaş ortalaması 58, gençleri üretime dahil etmek istiyoruz ama çekemiyoruz. Biz kazanamayınca onlara da cazip gelmiyor, yaşlanan bu nesille birlikte 3-5 sene sonra daha vahim sonuçlar olacak” dediler. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —