Mart 2026 itibarıyla ortaya çıkan ekonomik tablo, özellikle orta gelir grubundaki vatandaşların konut sahibi olma hayalinin giderek uzaklaştığını gösteriyor.
Bankaların konut kredisi faiz oranlarının yüzde 2,49 seviyesinin üzerine çıkması, kredi ile ev almayı ciddi şekilde zorlaştırdı. Mevcut oranlara göre 3 milyon TL tutarında bir konut kredisi kullanan vatandaşın 10 yıl sonunda bankaya ödeyeceği toplam tutar yaklaşık 5 milyon 600 bin TL’ye ulaşıyor. Bu kredi için aylık taksit tutarının 47 bin TL’yi aşması ise birçok hane için konut kredilerini fiilen erişilemez hale getiriyor.
Asgari ücretin yaklaşık 28 bin TL seviyesinde olduğu mevcut ekonomik tabloda, tek maaşla konut kredisi ödemek neredeyse imkânsız görünüyor. Bu durum Niğde’de de özellikle yeni ev almak isteyen genç çiftlerin ve orta gelirli ailelerin konut piyasasından uzaklaşmasına neden oluyor.
Niğde’de son yıllarda artan inşaat maliyetleri ve konut fiyatları da dikkat çekiyor. Kentte yeni yapılan 2+1 ve 3+1 dairelerin fiyatları birçok bölgede 3 milyon TL’nin üzerine çıkarken, bazı yeni projelerde bu rakam daha da yükseliyor. Kredi faizleri ve konut fiyatlarının aynı anda yükselmesi, ev sahibi olmayı zorlaştıran en önemli faktörler arasında gösteriliyor.
Ekonomik baskının bir diğer göstergesi ise icra dosyalarındaki artış. Adalet Bakanlığı Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) verilerine göre Türkiye genelinde her dakika ortalama 21 yeni icra dosyası sisteme giriyor. Artan yaşam maliyetleri ve borç yükü, vatandaşların finansal olarak daha fazla zorlanmasına yol açıyor.
Ortaya çıkan tablo, Niğde’de de konut sahibi olmanın artık yalnızca bir yatırım değil, uzun yıllar sürecek ağır bir borç yükü anlamına geldiğini gösteriyor. Artan fiyatlar ve yüksek kredi maliyetleri nedeniyle birçok vatandaş, ev sahibi olma planını ertelemek zorunda kalıyor.
Gürer: “Yoksulluk doğalgaza eriştirmiyor”
TÜRK K2 KAMİKAZE İHA SAHADA!
Niğde'de yaklaşık 6 bin öğrencinin spor yeteneği keşfediliyor
YÜZYILIN GOLÜNÜ ATTI FÜZE ARDA!
Niğde’de Gurur Veren Başarı: Doç. Dr. Zafer Elbasan “Yılın Doktoru” Seçildi
Niğde’de Mali Müşavir Bayram Erken’in Acı Günü
Niğde’de Baharın Habercisi Kardelenler Açtı
Gümüşler Kavşağı’nda Trafik Kazası: 1’i Çocuk 2 Kişi Yaralandı
KULÜP DESTEK ÇAĞRISINDA BULUNDU!
KANLI İNTİHAR MEKTUBUNDAN SONRA GERÇEKLER!
Gastro Niğde Derneği Üyeleri İftarda Buluştu
İlber Ortaylı, Fatih Camii Haziresi’ne defnedilecek
Niğde Belediyespor–Suvermez Kapadokya Maçının Biletleri Satışa Çıktı
Niğde’de Üreticiye 15 Angus Irkı Gebe Düve Desteği
Çiftlikli Öğrenciler Atletizmde Zirvede
NİĞDE BELEDİYESPOR 3 PUAN HASRETİNE SON VERMEK İSTİYOR
Niğde Fen Lisesi Dünya Sahnesinde Finalist Oldu
TİCARİ TAKSİ İLE TIR ÇARPIŞTI!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Savaş Tertiplerine Karşı Dikkatliyiz” Mesajı
Niğdeli Sağlık Kahramanları Gününüz Kutlu Olsun!
Niğde’de Ara Tatil Başladı: Öğrencilere Dinlenin ve Yenilenin Çağrısı
Bir Gecede İki Otobüs Kazası 1 Ölü 11 Yaralı!
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı Hayatını Kaybetti
Çiftlik’te Jandarma Operasyonu: Silah ve Uyuşturucu Ele Geçirildi
Füze Olayı Sonrası Türkiye’den Açıklama: “Savaşın Tarafı Değiliz”
18 Milyon Öğrenci İçin Vakit Geldi!
Son Dakika! İran’dan Ateşlenen Balistik Mühimmat Etkisiz Hâle Getirildi
ŞAMPİYON BİZİZ DEDİLER!
BAKAN ÇİFTÇİ “TAVSİYEM” DİYE UYARDI!
Amonyum Nitrat Gübresi Yeniden Tarımda Kullanılabilecek
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Pazar 3.6 ° / 1.6 ° Şiddetli yağmurlu
- Pazartesi 8.1 ° / 1.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 11.6 ° / -0.1 ° Güneşli







