Tarih: 26.06.2024 07:26

Niğde’de vatandaşlar arıtma suyunu tercih ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Niğde’de çok sayıda vatandaş şebeke suyunu arıtarak kullanmayı tercih ediyor. Yetkililer arıtma suyunun sağlık açısından daha güvenilir olduğunu belirterek bu cihazların kulanım avantajları sağladığını söyledi. 
Niğde’nin su özelliklerine bağlı olarak yapısal dönüşümler geçirmesi ve içerisindeki değerlerin farklılık göstermesinden dolayı vatandaşlar içme suyu kullanımında arıtma cihazlarına yöneldi. Arıtma cihazlarına son dönemlerde talebin oldukça yoğun olduğunu dile getiren firma yetkilileri, “Şehrimizin yeraltı sularındaki mineral oranlarının sürekli olarak değişim göstermesi içme sularının tadına da yansıyor. Sürekli olarak klorlama işlemi uygulanan suları tüketmek istemeyen vatandaşlar hazır su kullanımına yöneliyor. Ancak hazır sular da maliyetler çok yüksek oluyor. Ayrıca plastik paket içerisindeki sularda bekleme süresine bağlı olarak tadında değişim yaşanabiliyor. Vatandaşlarımız da bu nedenlere bağlı olarak devamlı kullanım sağlayacakları arıtma sistemlerini tercih ediyor. 
Ev kullanımlarında tercih edilen yaklaşık on farklı arıtma modeli bulunuyor. Arıtma sistemi fiyatları ise 4 ila 7 bin lira arasında değişiklik gösteriyor. Cihazların kapasitesine göre fiyat farklılıkları yaşanabiliyor. Deponun haznesi, filtre sayısı, pompalı ve pompasız gibi özellikler arıtma cihazı tercihlerinde aranan kriterler arasında bulunuyor. 
Arıtma cihazlarının kontrolleri düzenli olarak yapılıp filtreleri düzenli olarak değiştirilirse uzun yıllar kullanıma uygun oluyor. Evlerin yanı sıra bazı fabrikalarda ve büyük işletmelerde makineler bile arıtma suyu ile çalıştırılıyor. Sektör olarak arıtma cihazının tercih edilme alanları farklılık gösterebiliyor. Kireçsiz ve sağlıklı su tüketimi için arıtma yapılması önem taşıyor. Hayati bir kaynak olan sularımızı tüketirken arıtma sistemlerini tercih etmek vatandaşlarımızın hem sağlığına hem de ekonomisine katkı sunmuş oluyor.” şeklinde konuştular.
Suların daha sağlıklı olabilmesi için gerek şebeke gerekse içme suyu noktalarında da arıtma sistemlerinin yaygınlaştırılması gerektiğini aktaran vatandaşlar “Evlerimizde kullandığımız şebeke sularını içme suyu olarak kullanamıyoruz. Evlerde de içme suyundan faydalanmak için arıtma sistemi kurduruyoruz. Tatlı su çeşmelerimizde de çoğu zaman suyun tadında değişimler görüyoruz. 
Bu değişimlere karşı yetkililerimizin de arıtmayı daha yaygın ve sık olarak kullanması gerekiyor. Halk sağlığı için suyun öneminin bilincinde olarak sağlıklı su tüketimine özen göstermeliyiz.” İfadelerini kullandılar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —