Tarih: 08.07.2024 07:35

Niğdeliler sordu: Konvoya giren araçlara her şey serbest mi?

Facebook Twitter Linked-in

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte başlayan düğünlerde gelenek haline gelen araç konvoylarının son yıllarda ana yollarda yaptıkları yol kesme işlemleri birçok sürücüyü çileden çıkarırken düğün sahipleriyle trafikteki diğer araç sürücüleri arasında zaman zaman tartışmalar da yaşanmaya başladı. 
İl genelinde devam eden düğünler öncesinde yapılan uzun araç konvoylarının trafiğe verdiği zarar her geçen gün artarken Niğdeliler artık trafik ekiplerinden bu konvoylarda trafiğin her iki şeridini kapatan ve yolları kesen sürücülere ağır yaptırımlar uygulanmasını istiyor. 
Özellikle ana caddelerde yapılan düğün konvoylarının işgal ettiği şeritler nedeniyle trafik durma noktasına gelirken, diğer sürücüler bu konvoyların kural tanımazlıklarına isyan ediyorlar. 
Vatandaşlar bu konuda yaşadıkları rahatsızlıkları dile getirerek, “Niğde trafik anlamında her geçen gün içinden çıkılmaz bir hale geliyor. Direksiyon başına geçen her bir birey trafik kurallarına değil trafikteki araçların kendi kurallarına uymasını istiyor. Özellikle yaz mevsiminde düğün geleneği denilen ve insanların ulaşım haklarını engelleyen düğün konvoylarındaki araçların sürücüleri artık trafik terörü estirmeye başladılar. 
Bu araç sürücüleri her türlü rezilliğin ardından hiçbir şey olmamış gibi konvoy içerisinde gidip trafiği perişan hale sokuyorlar. Artık birileri evleniyor diye dakikalarca trafikte kalmak istemiyoruz. Bunlar bu cesareti nereden buluyor? Bunlara bu hakkı kim veriyor? Artık bu düğünlerden de konvoylardan da düğün sahipleri sorumlu olmalı. Bizler konvoy yapılmasın demiyoruz. Ancak yapılan şey konvoy değil, iki şeritli yolun her iki şeridinde de konvoydan araçların olmaması bir şeridin diğer araçların geçişi için açık bırakılması gerekiyor. Emniyet yetkililerine sesleniyoruz, bu konuda artık bir çalışma yapılmasını bekliyoruz” dediler. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —