Tarih: 26.07.2024 19:35

Niğdeliler soruyor! Silah tamam da ya düğün konvoyları ne olacak

Facebook Twitter Linked-in

Niğde genelinde bu yıl yapılan düğün, nişan, sünnet ve asker eğlenceleri konusunda Niğde Valiliği koordinesinde Niğde İl Jandarma Komutanlığı ve Niğde İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Niğde Yeni Çarşı Şadırvan Park’ta kurulan stantlar ile toplumun huzur ve güven ortamını tehdit eden ve maganda kurşunu olarak adlandırılan istenmeyen olaylara karşı alınacak önlemler hakkında vatandaşlara bilgilendirme yapılmıştı. Düzenlenen programda silah ve yaralayıcı maddelerin kullanımı konusunda verimli olduğunu belirten ve Niğde Valiliğine teşekkür eden vatandaşlar sorunun sadece silah kullanımı olmadığını söylediler. 
Özellikle il merkezinde ve köy yollarında oluşturulan düğün konvoylarının felakete davetiye çıkarttığını ve sürekli başka sürücülerin dikkati sayesinde kazaların önlendiğine dikkat çeken vatandaşlar yaptıkları açıklamalarda, “İlimizde düğünlerdeki silah kullanımının önüne geçmek için güzel bir program düzenlendi ve hem jandarma hem de emniyet müdürlüğü ekipleri konuyu dikkatli ve tiziz bir şekilde takip ediyorlar. Bundan dolayı güvenlik güçlerimiz ile yetkililere teşekkür ediyoruz.  
Ancak bu düğün organizasyonlarında sorun sadece silah kullanımıyla kalmıyor. Niğde’de ki düğünlerde insanlar tüm kural ihlallerini kendilerine hak görüyorlar. Her düğün konvoyunun içerisine giren birkaç tane araç ildeki tüm trafik kurallarını ihlal etmesine rağmen bir türlü hak ettiği cezayı görmüyor. 
Şehrin en kalabalık caddesinde yol keserek akan trafiği durdurup dakikalarca insanların yolda kalmasına neden olanlar da var. Yolun her şeridini kapayıp işine veya evine yetişmeye çalışana yol vermeyen de var. Bu araç sürücüleri ve düğün konvoylarının trafikte yaptığı ihlaller konusunda da bir denetleme yapılması ve artık Niğde’nin bir şehir olduğunun 3-5 magandaya öğretilmesi ve denetlemelerin sıklaştırılması gerekiyor” dediler. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —