Tarih: 18.09.2024 18:00

NİĞDE'NİN TESCİLLİ LEZZETİ "KELLE SÖĞÜŞ"

Facebook Twitter Linked-in

 

Niğde’de yöresel lezzetler arasında yerini alan kelle söğüş, son dönemde hem yerel halkın hem de dışarıdan gelenlerin ilgisini çekmeye başladı. İzmir mutfağıyla özdeşleşmiş olsa da Niğde’de de ustaların elinde yeniden hayat bulan kelle söğüş, özellikle kentin yerel sokak lezzetleri arasında öne çıkıyor.

Dana ya da koyun kelle eti, dil, yanak ve beyin gibi kısımlarının özenle haşlanarak hazırlandığı bu yemek, domates, soğan, maydanoz ve baharatlarla harmanlanarak servis ediliyor. Lavaş arasında sunulan kelle söğüş, hem hafif hem de doyurucu bir alternatif arayanların tercihi oluyor.

Niğde’deki kelle söğüş ustası Ahmet Erdoğan, 40 yıldır bu işi yaptığını ve bu lezzetin giderek daha fazla talep görmesinden memnun olduğunu söyledi.

Ahmet Usta, kelle söğüşün içerdiği zengin protein ve düşük yağ oranıyla sağlıklı bir yemek olduğunu belirtirken, kış aylarında özellikle tercih edilen bu yemeğin damakları şenlendirdiğini söyledi.

Niğde, yöresel mutfağına bu eşsiz lezzeti ekleyerek hem kentin kültürel zenginliğini artırıyor hem de yerel lezzetlerini Türkiye’nin dört bir yanına tanıtmayı hedefliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —