Tarih: 21.05.2025 10:03

NÖHÜ'DE GÖÇ VE KÜLTÜRLERARASI İLETİŞİM KONFERANSI DÜZENLENDİ

Facebook Twitter Linked-in

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Hülya Anakız Ertürk ve Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Koç, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte göç ve kültürlerarası iletişim üzerine sunumlar gerçekleştirdi.

Etkinliğe; İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Topal, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Yalçın, çok sayıda akademisyen, idari personel ve öğrenci katıldı.

 

ALMANYA’DAKİ TÜRKLERİN KÜLTÜREL KONUMU MASAYA YATIRILDI

Konferansın ilk bölümünde söz alan Dr. Hülya Anakız Ertürk, Almanya’ya yönelik Türk göçünün tarihsel süreçlerine değinerek, Türk diasporasının kimlik inşası ve kültürlerarası iletişim açısından mevcut konumunu değerlendirdi. Ertürk, "Kaçıncı kuşak olursa olsun, Almanya'daki Türkler hâlâ 'yabancı' olarak algılanıyor," ifadelerini kullandı.

SENEGALLİ GÖÇMENLERİN TÜRKİYE DENEYİMİ ANLATILDI

Konferansın ikinci oturumunda konuşan Dr. Halil İbrahim Koç ise, Sahra Altı Afrika’dan Türkiye’ye gerçekleşen göçleri ve özel olarak Senegalli göçmenlerin deneyimlerini ele aldı. Koç, Senegallilerin Türkiye’deki kimlik algıları, kültürel uyum süreçleri ve iletişim pratiklerini analiz etti. Sunumunda ekonomik nedenlerin ve tarihsel ilişkilerin göç sürecinde etkili olduğunu vurguladı.

BELGE TAKDİMİYLE SONA ERDİ

Konferans sonunda, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Topal tarafından konuşmacı akademisyenlere teşekkür belgeleri takdim edildi. Program, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —