NÖHÜ’nün Öncü Olduğu Uluslararası Tarım, Gıda, Çevre ve Biyoloji Kongresi’nin 7’ncisi Gerçekleştirildi
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nin kuruluşuyla birlikte bölgesel ve ulusal sorunların belirlenerek bu sorunlara bilimsel çözümler geliştirmek amacıyla ilki 2013 yılında gerçekleştirilen ve dolayısıyla Üniversitenin öncü paydaşı olduğu Uluslararası, Tarım, Gıda, Çevre ve Biyoloji Kongresi’nin yedincisi, 26-29 Eylül 2024 tarihlerinde Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen kongre; Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Turkish Journal of Agriculture – Food, Science and Technology (TURJAF) Dergisi, Turkish Science and Technology Publishing (TURSTEP) ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliği ve koordinasyonu ile tertip edildi.
Kongreye Duyulan İlgi Dikkat Çekti
Yaklaşık olarak 100 yurt içi ve 120 yurt dışı olmak üzere 220 bilimsel tebliğin sunulduğu kongrede açılış programı ise yoğun bir katılımla gerçekleşti. Kongre başkanlarından Doç. Dr. Ekrem Mutlu’nun açış konuşmasıyla başlayan program, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu, TURSTEP Yayıncılık adına Prof. Dr. Hasan Eleroğlu ve Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük’ün açılış konuşmalarıyla devam etti.
Ayrıca kongrenin açılış oturumunda Üniversitemiz Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Avcı, “Yem Bitkileri Yetiştiriciliğinde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı bildirisini sundu.
“Tarım, Gıda, Çevre ve Biyoloji Alanındaki En Önemli Uluslararası Kongrelerden Biri”
Konuyla ilgili açıklama yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu; Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin öncü olduğu ve bu yıl yedincisinin gerçekleştiği kongrenin tarım, gıda, çevre ve biyoloji alanındaki en önemli uluslararası kongrelerden biri olduğuna dikkat çekti. Üniversitemizin öncelikli alanları olan tarım ve gıdada hem uygulama hem de bilimsel araştırma faaliyetlerini kararlılıkla sürdürerek ulusal ve uluslararası düzeyde öncü bir yükseköğretim kurumu olduğunu hatırlatan Rektör Uslu, “Uluslararası Tarım, Gıda, Çevre ve Biyoloji Kongremizin yedincisinin yoğun bir katılımla ve geniş bir iş birliğinde gerçekleşmiş olması da bu durumu açıkça gösteriyor.” dedi.
Kongreye destek ve katkılarından dolayı Kastamonu Valisi Meftun Dallı’yı makamında ziyaret ederek teşekkürlerini ileten Rektörümüz, ayrıca kongrenin tertip edilmesi sürecinde yapmış oldukları katkılardan dolayı Kastamonu Üniversitesi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi idareleri ile tüm emeği geçenlere de ayrı ayrı teşekkür ettiğini belirterek açıklamasına son verdi.