Tarih: 22.05.2024 09:55

NÖHÜ’ye Yılın İkinci Patenti! Dünyada 5 ülkeden biri olduk

Facebook Twitter Linked-in

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hakan Aktaş’ın TÜBİTAK desteği ile geliştirdiği Tohum Sayma Makinesi’ne ait “Çoklu Görüş Yöntemi ile Yüksek Doğrulukta Nesne Saydırma Sistemi” isimli ulusal patent başvurusu Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edildi.

YURT İÇİ SATIŞLARI BAŞLADI
TÜBITAK BİGG desteği ile şirketini kuran ve Ar-Ge projelerini Niğde TEKNOPARK A.Ş. bünyesinde sürdüren Aktaş, TÜBİTAK BİGG ve TEYDEB 1507 desteklerinin yanı sıra KOSGEB destekleri ile tohum sayma makinesi projesini tamamladı. Devam eden süreçte yurt içi satışlarının başladığı makine ile 2021 yılının eylül ayında patent başvurusu yapıldı ve yine aynı yılın kasım ayında Antalya Growtech Fuarı’nda sergilendi.

 

 

AKTAŞ'IN GELİŞTİRDİĞİ MAKİNEYLE TOHUM SAYABİLEN TEKNOLOJİYE SAHİP BEŞ ÜLKENDEN BİRİ OLDUK
Konuyla ilgili açıklama yapan NÖHÜ Rektörü ve Niğde TEKNOPARK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Uslu, Türkiye’nin ilk ve tek yerli tohum sayma makinesini geliştiren Dr. Öğr. Üyesi Hakan Aktaş'ı tebrik ederek geliştirdiği teknoloji sayesinde görüntü işleme yöntemleri ile tohum sayabilen beş ülkeden birisi olduğumuzu ve geliştirilen makinenin sadece tohum saymada değil, endüstride birçok alanda kullanılabileceğini ifade etti. 
Bilim, AR-GE, teknoloji ve inovasyonda öncü olan NÖHÜ’nün ve Niğde TEKNOPARK A.Ş. bünyesinde yeni çalışmaların devam edeceğini belirten Rektör Uslu,  Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin ulusal düzeydeki marka değerini uluslararası ölçekte daha da fazla artıracağını belirterek sözlerini sonlandırdı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —