Tarih: 05.09.2024 19:22

Pazarda ürün satan köylü isyan etti!

Facebook Twitter Linked-in

Pazarcı esnafı özellikle üreticiler yerel ürünlerden salatalık, domates, biber ve fasulyenin fiyatlarının geçen senekiyle aynı olduğundan dert yanarak üreticiyi bitirdiler dediler. 
ÜRETİMİ BIRAKACAĞIM
Perşembe pazarında domates satan bir pazarcı esnafı, “Domatesi 6 liraya veriyoruz. Ama bu yıl battık. Bu yıl üretici battı. Yaklaşık 400 ton ürettik. Domatesin işçiye toplamda maliyeti kilosunu 1,5 liraya toplatıyoruz. 8 aydır emek veriyorum ama şua n maliyetini bile karşılamıyor. Seneye bir kilo dahi üretip satmayacağım. Bir fabrikaya girip çalışmak bundan daha iyi. Ama üreticiliği bırakacağım kesinlikle. Çiftçiyi bu hale düşürdüğü için yetkililere de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. 
ÇİFTÇİLİK ÖLDÜ
Kendi yetiştirdiği mahsulleri satan bir diğer satıcı ise, “Mazotun işçinin hakkını vermiyorlar. Emeğimiz var mazotu var bunun. Geçen yıl ile aynı fiyata satıyoruz. Hiç karımız yok. Çiftçilik öldü, öldük biz. Bu sene çok düşük. Biz ekmeyince bu millet ne yiyecek. Elektrik parasını karşılamıyor ürettiklerimiz. Benim torunlarım okuyor, biz tarlada çalışıyoruz, emeğimizin karşılığını dahi alamıyoruz ki onlara faydamız nasıl olacak. Yazık günah” şeklinde konuştu. 
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —