Tarih: 26.06.2024 06:59

Sosyal Medya Bağımlılığı Korkutuyor, Asosyal Bir Nesil Yetişiyor

Facebook Twitter Linked-in

Sosyal medya kullanımı her geçen gün artarken, nüfusa göre sosyal medya kullanım oranları bakımından yüzde 66,8 ile Türkiye dünyada 43’üncü sırada yer alıyor. Niğde Hamle Gazetesi olarak, internet ve sosyal medya bağımlılığı ve internet kullanımının ne boyutta olduğunu vatandaşlara sorduk, karşılığında çarpıcı cevaplar aldık. 

ÇOK FAZLA TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI VAR
Çok fazla teknoloji bağımlılığı var ben de onlardan biriyim diyen Niğdeli bir öğrenci, internet kullanımının dijital dünyada çok yoğun olduğunu belirterek, “Günün 4 saatini internet ve sosyal medyada geçiriyorum. Okul zamanlarında bu zaman yaklaşık 2 saate düşüyor. Sosyal medyanın zararlarının farkındayım. Günümüzde çok fazla teknoloji bağımlısı var ve ben de muhtemelen onlardan biriyim. Aslında bu süreci aza indirmemiz gerekiyor. Her şey dijitale bağlandı, zararlı olduğuna inanıyorum” dedi. 

ÇOCUKLARIN ELİNE TELEFON VERİYORUZ, YOKSA DURDURAMIYORUZ
Dokuz ve 14 yaşında iki çocuk annesi olduğunu belirten bir başka vatandaşta, kendisinin sosyal medya kullanmadığını daha çok telefon görüşmeleri yaptığını belirterek, “Maalesef çocukların eline telefon veriyoruz, çocukları ancak bu şekilde durdurabiliyoruz. Sosyal medyanın ve internetin zararlarından onları mümkün mertebe korumaya çalışıyoruz. Zaman zaman kontrol etmeye çalışsak da çocuklar telefondan uzak kalamıyorlar” ifadelerini kullandı. 

ZAMANIN NASIL GEÇTİĞİNİ FARK ETMİYORUZ
Sosyal Medya’da zamanın nasıl geçtiğini fark etmediğini söyleyen bir öğrenci ise, “Sosyal medya ve internet amacına uygun kullanılırsa faydalıdır. Genelde interneti ders araştırmak için kullanıyorum. Sosyal medyada zamanın nasıl geçtiğini fark edemiyoruz” dedi. 

 “8-9 YAŞINDA BİR TORUNUM VAR, ELİNDEN TELEFONU DÜŞÜRMÜYOR”
Sosyal medyada zararlı içeriklerin çok yoğun olduğunu söyleyen başka bir vatandaş ise, “Benim henüz 8-9 yaşında bir torunum var, elinden telefonu düşürmüyor. Bu çok zararlı. Çocuklarımızın sosyal medya ve internet ortamından uzaklaştırılması gerekmekte. İnternet ve sosyal medya aleminin faydalı olduğuna inanıyorum ama tabii bunu düzgün amaçlı kullanırlarsa faydalı olacağına inanıyoruz” açıklamasında bulundu. 
Aylık Ortalama 50 GB İnternet Paket Kullanıyor Aylık ortalama 50 GB internet paketi kullandığını söyleyen bir vatandaş, “Türkiye'deki medya sektörünün durumu ortada. Dünyaya ve ülkeye değişik bir gözle bakmak için sosyal medya ve internet çok önemli. Ben genelde ailemle haberleşmek için ve haberleri takip etmek için sosyal medya kullanıyorum” ifadelerine yer verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —