Tarih: 17.10.2024 17:02

Strasbourg’da Türkiye’yi Temsilen Önemli Savunma: Kayyum Eleştirilerine Cevap

Facebook Twitter Linked-in

Özdemir, ülkemizin haklı duruşunu savunarak, dezenformasyonlara karşı doğru bilgileri sunduklarını belirtti.


Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Genel Kurulu’nda Türkiye, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri ile ilgili gündeme gelen “kayyum” eleştirileriyle karşı karşıya kaldı. Ülkemizi temsilen toplantıya katılan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, bu eleştirilere karşı güçlü bir savunma yaparak Türkiye’nin yerel yönetimlerde hukuka dayalı uygulamalarını anlattı.

Özdemir, yaptığı açıklamada, “Ülkemize yöneltilen eleştirilerin temelsiz olduğunu vurgulamak için buradayız. Kayyum uygulamaları, terörle mücadele kapsamında yasaların ve uluslararası hukukun gereği olarak hayata geçirilmiştir. Biz her platformda ülkemizi savunmaya ve doğru bilgileri sunmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, toplantıda Türkiye’ye karşı yapılan dezenformasyonlara karşı da sert bir duruş sergileyen Özdemir, Türkiye’nin demokratik süreçlere olan bağlılığını ve hukuki çerçevede attığı adımları dile getirerek, yanlış algıları düzeltme gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

Toplantı sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Özdemir, “Ülkemizi her platformda savunmaya, dezenformasyonlara karşı doğrusunu anlatmaya devam edeceğiz!” diyerek, Türkiye’nin yerel yönetimlerdeki başarısını uluslararası arenada savunmaya devam edeceklerini söyledi.



Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —