Tarih: 18.10.2024 17:35

TUĞBA SOMKAYA: “MUHTARLIK, TOPLUM İÇİN SÜREKLİ BİR GÖREVDİR”

Facebook Twitter Linked-in

İki dönemdir muhtarlık yapan Somkaya, bu yılki Muhtarlar Günü’nde meslektaşlarına selam göndererek, muhtarlığın toplumdaki yerini ve önemini vurguladı. Geçen dönem 200 oy farkla mahalle muhtarı seçildiğini hatırlatan Somkaya, bu dönemde mahallelerin birleşmesiyle bin oy farkla üç mahallenin muhtarlığını üstlendiğini ifade etti. 20 bin nüfuslu bir mahallede elde ettiği bu başarıdan gurur duyduğunu dile getirdi.

 

Muhtarlığın zorluklarına da değinen Somkaya, “Her mesleğin olduğu gibi, muhtarlığın da hem iyi hem kötü yanları var. Ancak ben mesleğimi severek yapıyorum,” dedi. Mahallelerinin refahı ve güvenliği için gece gündüz çalıştıklarını belirten Somkaya, “Hafta içi ya da hafta sonu, mesai kavramımız yok,” şeklinde konuştu.

 

Niğde merkezdeki tek kadın muhtar olarak tanınan Tuğba Somkaya, “kovboy muhtar” olarak ulusal kanallarda yer aldığını ve bu durumdan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Ayrıca, Niğde'de Çamardı, Bor ve Konaklı Höyük mahallelerinde de kadın muhtarların bulunduğunu belirterek, kadın muhtar sayısının artmasının kendisi için önemli olduğunu vurguladı. Somkaya, bu durumun yerel yönetimlerde kadınların görünürlüğünü artıracağına inandığını söyledi.

 

Somkaya'nın açıklamaları, muhtarlığın sadece bir yönetim görevi değil, aynı zamanda toplumsal sorumluluk taşıyan bir meslek olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —