Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Orta Doğu’da son yarım asırda yaşanan gelişmelere dikkat çekti. Erdoğan, dış müdahaleler ve jeopolitik mühendislik girişimlerinin bölgeyi siyasi, sosyal ve ekonomik açıdan büyük bir yıkıma sürüklediğini belirtti.
Türkiye’nin aynı acıların yeniden yaşanmaması için barış ve istikrarı önceleyen bir politika izlediğini ifade eden Erdoğan, ülkenin bölgesel refah ve huzur için mücadelesini sürdüreceğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, Türkiye’nin artık geçmişteki konumunda olmadığını belirterek, uluslararası aktörlerin ve bölgedeki tüm tarafların bu gerçeği dikkate alması gerektiğini söyledi. Erdoğan, “Türkiye artık eski Türkiye değildir. Herk