Tarih: 18.09.2024 12:14

TÜRKİYE ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER VAKFINDAN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜNE DAVET

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı Niğde Başkanı Ramazan Yıldız, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tüm Niğde halkını Atatürk Meydanı’ndaki kutlamalara davet etti. Yıldız, bu özel günün, Türk milletinin vatanına ve gazilerine olan minnet ve şükran duygularını ifade etme fırsatı olduğunu vurguladı. 19 Eylül’ün Sakarya Meydan Muharebesi’nden sonra Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından gazilik unvanı ve mareşallik rütbesi verilmesiyle ilan edilen Gaziler Günü’nün 103. yılı olduğunu belirten Yıldız, bu günü büyük bir coşku ile kutlayacaklarını söyledi.

Başkan Yıldız, “Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin fedakârca mücadelesiyle bugün özgür bir millet olarak varlığımızı sürdürüyoruz. Bu kutsal topraklar, onların sayesinde düşmana teslim edilmemiş ve ay yıldızlı bayrağımız bu vatan üzerinde gururla dalgalanmaktadır” dedi. Ayrıca, Atatürk’ün gazilik unvanı alması üzerine yaptığı konuşmayı hatırlatan Yıldız, “Bu ünvanı askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım” sözlerinin gaziliğin önemini en iyi şekilde özetlediğini ifade etti.

Yıldız, Niğde halkını 19 Eylül Gaziler Günü’nde Atatürk Meydanı’nda gazilere destek vermeye ve onları onurlandırmaya davet etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —