Tarih: 26.06.2024 07:47

Vatandaşlar Konvoy Çilesine Çare Arıyor

Facebook Twitter Linked-in

Düğün geleneklerinin ilk sıralarında yer alan düğün konvoyları ile ilgili vatandaşlar şikayet etmeye başladı. Düğün konvoylarının son zamanlarda artış gösterdiğini ve bazı olumsuzlukları da beraberinde getirdiğini aktaran vatandaşlar konvoylara çözüm bulunmasını istedi. 
Özellikle şehir içi alanlarda konvoyların çoğu zaman trafikte aksamalara neden olduğunu kaydeden vatandaşlar gürültü sorunun da rahatsızlık verici olduğunu söyledi. 
Konvoy çilesine çere bulunması gerektiğini belirten vatandaşlar “Düğün sezonunun klasiklerinden olan düğün konvoyları yaz aylarının gelmesiyle birlikte artış gösterdi. Düğün konvoylarının artması ile birlikte bazı sorunlar tekrar yaşanmaya başladı. 
Düğünlerin öncesinde oluşan uzun kuyruklar özellikle şehir içi trafiği durma noktasına getiriyor. Konvoylarda yaşanan uzun kuyrukların yanı sıra trafikteki olumsuz hareketler de trafik akışını tehlikeye sokuyor. Kurallar çoğu zaman hiçe sayılarak konvoydaki kişiler bildiğini okuyor. 
Trafik denetimler yapılıyor ancak değişen bir durum olmuyor. Diğer taraftan konvoylarda sıklıkla karşılaştığımız kornalar ve abartı egzozlar çevrede gürültü kirliliği oluşturarak rahatsızlık veriyor. 
Bu tür olumsuzlukların ortadan kaldırılması gerekiyor. Şehir içinde rahatsız edici davranışlara yer verilmemesini istiyoruz. Düğün konvoyu geleneklerimiz arasında alışılagelmiş bir etkinlik olabilir. Ancak çevre ve toplum kurallarının da göz ardı edilmemesini istiyoruz. Trafikte ve çevrede yaşanan sorunlara karşı denetimlerin arttırılmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandılar. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —