Tarih: 01.07.2024 19:47

Yeni bir istifa dalgası geliyor: İşçiler değersiz ve tükenmiş hissediyor

Facebook Twitter Linked-in

Bu oran, 'Büyük İstifa' olarak adlandırılan 2021 yılında yüzde 40 seviyesindeydi.
Korona virüs pandemisinin ikinci yılında yaşanan Büyük İstifa (Great Resignation) döneminde milyonlarca çalışan iş değiştirdi. Sadece ABD'de 2021 yılında 47 milyon kişi işini değiştirdi. Ancak 2024 yılına ilişkin yapılan son araştırmalar, iş dünyasında yeni bir değişim dalgasının işaretlerini veriyor. LinkedIn ve Microsoft’un 31 ülkeden 31 bin katılımcıyla gerçekleştirdiği anketler, çalışanların büyük bir kısmının bu yıl iş değiştirmeyi düşündüğünü ortaya koydu.

İŞÇİLERİN İSTİFA EĞİLİMİ ARTIYOR
Fortune’da yer alan habere göre, Microsoft ve LinkedIn’in anket sonuçları oldukça dikkat çekici. Anketlere katılan çalışanların yüzde 46’sı 2024 yılı içinde iş değiştirmeyi planladığını belirtti. Bu oran, Büyük İstifa olarak adlandırılan 2021 yılında yüzde 40 seviyesindeydi. Özellikle ABD verilerine bakıldığında, çalışanların yüzde 85’inin yeni bir işe girmek istediği görülüyor. LinkedIn’in verilerine göre, geçtiğimiz sonbahardan bu yana açık pozisyonlara yapılan başvurularda yüzde 14 oranında artış kaydedildi.

ŞİRKETLER ENDİŞELİ
Küresel ölçekte faaliyet gösteren 10 şirketten dokuzu, çalışanlarını nasıl elde tutacakları konusunda endişe yaşıyor. Sektör uzmanlarına göre, 2024 yılı çalışanların büyük ölçüde yerlerinde kalacağı bir yıl olarak tahmin edilirken, anket sonuçları bu tahminlerin aksine, iş dünyasında önemli değişikliklerin yaşanabileceğini gösteriyor.

İŞÇİLERİN TÜKENMİŞLİK VE DEĞERSİZLİK HİSSİYATI
CNBC-e'de yer alan habere göre; araştırmalara göre, işçilerin iş değiştirme eğilimlerinin üç ana nedeni bulunuyor: tükenmişlik hissiyatı, öğrenme fırsatlarının azlığı ve yapay zekanın iş dünyasında yarattığı belirsizlik. LinkedIn’in İşgücü Güven Endeksi’ne göre, çalışanların yüzde 59’u işlerine sıkışıp kalmış, yüzde 51’i ise tükenmiş hissediyor. Microsoft’un İş Trend Endeksi verilerine göre ise, çalışanların yüzde 68’i işin hızı ve yoğunluğuyla ilgili sorun yaşarken, yüzde 46’sı tükenmişlik hissiyatı içinde.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —