AV. İRFAN BAHAR

Tarih: 14.06.2024 00:29

Filistin’e ABD Gölgesi Düştü

Facebook Twitter Linked-in

Çok uzun süreden beri İsrail tarafından başlatılan katliam halen bütün şiddetiyle devam etmekte. Başta ABD olmak üzere İngiltere, Fransa ve diğer batılı ülkeler bu katliamı uzaktan ve sessizce seyretmeye devam ediyorlar. Hele hele bu oyunun baş aktörü konumundaki ABD ise tam bir vurdumduymazlık içerisinde. Ara sıra dostlar alışverişte görsün misali ufak tefek dokunuşlarda bulunuyor. Ama İsrail’e etkili ve keskin bir duruş sergilenmiyor. Zavallı Filistin halkı can vermeye, yurtlarından koparılmaya devam ediyor. Çok büyük ölçekte din ve kültür birlikteliği olan Müslüman ülkelerde bu katliamı uzaktan seyretmeye ve tam bir sessizlik içerisinde tavır koymaya devam ediyorlar. 

Yine de Türkiye, en net ve en kesin tavır koyan ülkelerin başında geliyor. Ama sonuca etkili olamıyor. Çünkü bütün dünya neredeyse İsrail’in yanında bir durum sergiliyor. 
Güç onda, askeri yardım onda, parasal yardım onda. Ama sıra Filistin’e gelince bırakınız yardımda bulunmayı, onların ağıt ve gözyaşlarını ve cenaze törenlerini herkes görmezlikten gelmekte, tam bir sessizlik içerisinde. Konuşmaya gelince mangalda kül bırakmayan, sulh ve barıştan söz eden, insan hakları ve özgürlükleri denilince hop oturup hop kalkan sözde kurum ve kuruluşlar da sanki dillerini yutmuşçasına tam bir sessizlik âlemine gömülmüş gibi. Uzaktan seyirle yetiniyorlar. Peki nerede kaldı insan hakları, peki nerede kaldı can ve mal güvenliği? 

Hal böyleyken sözde İsrail’e karşıymış gibi bir tavır sergileyen ülkeler tam bir iki yüzlülük içerisinde sıkılmadan, utanmadan, acıları paylaşmadan ahkâm kesmeye devam ediyorlar. Buna inanmak, öyle bir tavrı kabullenmek mümkün mü? Demek ki insanlık ölmüş. Ölmüşte haberimiz yok. 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —