AV. İRFAN BAHAR

Tarih: 04.07.2024 10:04

Nitelikli Eğitimde Kaçıncı Sıradayız?

Facebook Twitter Linked-in

Nitelikli eğitim konusundaki veriler basın yayın organlarına servis edildi. Servis edilen verilerden ortaya çıkan sonuca göre Türkiye gene sınıfta kalmıştır. Çünkü dünya genelinde nitelikli eğitim seviyesi çok yüksek olan üniversiteler ayrı ayrı ilan edilmiştir. Bunların hemen hepsi başta Amerika olmak üzere İngiltere, Fransa ve Almanya da bulunmaktadır. Yani her yönüyle gelişmiş bu ülkeler nitelikli eğitim konusunda da hak ettikleri yeri almışlardır.
Türkiye de ise iki üniversitemiz ilk yüze, dört üniversitemiz ilk iki yüze, sekiz üniversitemiz ilk üç yüze girebilmeyi başarabilmiştir. Bundan da anlaşılıyor ki önümüzde daha çok sıkıntılı bir dönem bulunmaktadır. Çünkü eğitimdeki niteliği ve kaliteyi kısa zamanda yükseltmek mecburiyetindeyiz kalkınmak için başka bir yol yoktur.
Her ile bir üniversite ve hatta bazı ilçe merkezlerine bile fakülteler ve yüksek okullar açmak meseleyi halletmez. Sadece beklenen kaliteyi daha da düşürür. Onun için çok ciddi planlamalar yapılmaları, kaliteyi yükseltmek için ne lazım geliyorsa fazlasıyla yapılmalıdır. Bu yöndeki fedakarlıktan kaçınılmamalı. Çünkü Türkiye’nin hali ve geleceği sadece bunda saklıdır.
Başta ABD olmak üzere batılı ülkeleri yakalamak ve yakaladıktan sonra onları geçmek bizim için vaz geçilmez bir hedef olmalıdır. Bu hedefi yakaladıktan sonra konuşmak hiçbir işe yaramaz. Sadece kendimizi avutmuş ve kandırmış oluruz. Hepsi bundan ibaret. 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —