Tarih: 14.06.2023 15:00

Süt üretimi arttı tavuk eti üretimi azaldı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, nisan ayında süt üretimi artarken, tavuk eti üretimi ise azaldı.

879 BİN 602 TON İNEK SÜTÜ TOPLANDI
TÜİK, nisan ayına ilişkin süt ve süt ürünleri üretimi verilerini açıkladı. Açıklamada da Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerden sağlıklı veri ve bilgi elde edilememesi nedeniyle söz konusu istatistiklerin üretiminde geçici bazı uygulamalara gidildiği ifade edildi. 
TÜİK verilerine göre ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2,4; Ocak-Nisan döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,5 arttı. Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ayran üretimi %19,6, inek peyniri üretimi %2 ve içme sütü üretimi %0,7 artarken; yoğurt üretimi %7,1 ve tereyağı üretimi %16,5 azaldı. Ocak-Nisan döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, içme sütü üretimi %8,2, inek peyniri üretimi %6,2 ve ayran üretimi %5,6 artarken; yoğurt üretimi %0,1 ve tereyağı üretimi %23,4 azaldı.

 

 

TAVUK ETİ ÜRETİMİ AZALDI
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nisan ayanı ilişkin kümes hayvancılığı üretimi verilerini açıkladı. Verileri göre Türkiye genelinde tavuk eti üretimi, nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,4 azalarak 180 bin 495 tona düşerken tavuk yumurtası üretimi yüzde 3,6 yükselişle 1 milyar 645 milyon 561 bin adede çıktı.
TÜİK verilerine göre Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre tavuk yumurtası üretimi %3,6 ve hindi eti üretimi %0,3 artarken; tavuk eti üretimi %9,4 ve kesilen tavuk sayısı %12,7 azaldı. Ocak-Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre tavuk yumurtası üretimi %3,8 artarken; tavuk eti üretimi %4,2, hindi eti üretimi %7,1 ve kesilen tavuk sayısı %7,8 azaldı.
Bir önceki ay 1 milyar 726 milyon 837 bin adet olan tavuk yumurtası üretimi Nisan ayında %4,7 azalarak 1 milyar 645 milyon 561 bin adet oldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —