https://www.hamlegazetesi.com/
2 bin 13 terörist etkisiz hale getirildi
MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, son bir haftada 50, 1 Ocak'tan bugüne kadar ise 1017'si Irak'ın, 996'sı Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 2 bin 13 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
GENEL
Tarih: 19.09.2024 22:30
Güncelleme: 19.09.2024 22:30
2 bin 13 terörist etkisiz hale getirildi
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

TSK'nın haftalık bilgilendirme toplantısı, Bakanlığın Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Basın Bilgilendirme Salonu'nda yapıldı.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Aktürk, burada yaptığı açıklamada, 19 Eylül Gaziler Günü, Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazi" ünvanı ve "Mareşal" rütbesi verilişinin 103'üncü yıl dönümü ve 15 Eylül Bakü'nün düşman işgalinden kurtuluşunun 106'ncı yıl dönümünü kutladı.

TSK operasyonlarının, sahanın gerekliliğine uygun, alışılmadık, öngörülemez, süratli ve sürekli icra esaslarında gerçekleştirdiğini belirten Aktürk, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil, son bir haftada 50, 1 Ocak'tan bugüne kadar ise 1017'si Irak'ın, 996'sı Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 2 bin 13 terörist etkisiz hale getirilmiştir." dedi.

76 bin 989 kişinin sınırdan yasa dışı geçme çabası önlendi

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk, Gara, Kandil ve Asos'ta bulunan terör hedeflerine dün hava harekatı düzenlendiğini hatırlatan Tuğamiral Aktürk, şöyle devam etti:

"İçerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak ve depolardan oluşan 24 hedef, başarıyla imha edilmiştir. İcra edilen hava harekatında azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Hedeflerdeki etki kıymetlendirmesi devam etmektedir. Alınan etkin ve yüksek emniyet tedbirleri ile en üst seviyede güvenliğin tesis edildiği hudutlarımızda, son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 12'si terör örgütü mensubu olmak üzere 387 şahıs yakalanmış, 1657 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylelikle, 1 Ocak'tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 10 bin 478'e, hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 76 bin 989'a yükselmiştir. Son bir hafta içerisinde Van ve Hakkari hudut hattında yapılan operasyonlarda toplam 93 kilogram uyuşturucu madde ele geçirilmiştir."

Bakan Güler'in katıldığı programlar

Aktürk, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in 13 Eylül'de Kara Kuvvetleri Komutanlığını ziyaret ettiğini, 16 Eylül'de Malezya Günü ve Malezya Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Ankara'da düzenlenen resepsiyona katıldığını, 16-17 Eylül tarihlerinde ziyaret ettiği Bayburt'ta 17'nci Komando Tugay Komutan Yardımcılığında inceleme ve denetlemelerde bulunduğunu, çeşitli temas ve ziyaretler gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Bakan Güler'in 18 Eylül'de Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyelerini ağırladığını ve aynı gün Azerbaycan Serhat Hizmetleri Başkan Yardımcısı ve ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşar Vekilini kabul ettiğini söyledi.

Aktürk, Bakan Güler'in bugün de Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı Vekilini kabulünün ardından Bakanlık'taki Atatürk Kültür Sitesi'nde düzenlenecek olan Azerbaycan'dan gelen gazilerin de katılacağı "Mustafa Kemal Atatürk'e Gazi Ünvanı Verilmesi ve 19 Eylül Gaziler Günü" törenine katılarak gaziler ve aileleriyle bir araya geleceğini bildirdi.

Öte yandan Aktürk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak'ın 13-15 Eylül tarihlerinde Çekya'daki NATO Askeri Komite Toplantısı'na katıldığını ve mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdiğini aktardı.

"Sükunetin tesisi, Filistin meselesinin çözümüyle mümkündür"

İsrail'in Filistin halkına yönelik acımasız, topyekun ve orantısız eylemlerini sürdürdüğünü kaydeden Aktürk, "Tüm dünya, İsrail'in Filistin'de devam eden hukuk dışı saldırılarının küresel bir felakete de dönüşeceğinin farkında olmalıdır. İsrail'in saldırılarını durdurması ve kalıcı ateşkesin bir an evvel sağlanması şarttır. Bölgede sükunetin tesisi, Filistin meselesinin çözümüyle mümkündür. Uluslararası topluma, Filistin devletinin tanınması, iki devletli çözüme destek verilmesi ve Gazze'ye kesintisiz insani yardımların ulaştırılması çağrımızı yineliyoruz." diye konuştu.

Eğitim ve tatbikatlar

Tuğamiral Aktürk, TSK'nın eğitim ve tatbikat faaliyetlerinin aralıksız devam ettiğini belirterek şunları kaydetti:

"Bu kapsamda, İtalya'da Dynamic Move-II tatbikatı icra edilmiştir. Kazakistan'da Sonsuz Kardeşlik, Norveç'te Dynamic Monarch, Bulgaristan'da Sea Breeze-III, Portekiz'de Repmus, Almanya'da Steadfast Foxtrot-24, NATO Kısa Süreli İkaz (SNEX), Gürcistan'da Sonsuzluk- 2024 ve 16-19 Eylül tarihleri arasında Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı arasında eğitim, işbirliği ve birlikte çalışabilirliği geliştirmek maksadıyla Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası tatbikatları gerçekleştirilmektedir.

Ülkemizin ev sahipliğinde mayın harekatına yönelik eğitimlerin icra edileceği Nusret Tatbikatı 20-29 Eylül arasında İzmir Körfezi ve Karadeniz Ereğli yaklaşma sularında, Dynamic Mastermind-2024 Tatbikatı ise 24-26 Eylül arasında İtalya'da icra edilecektir. 10 Eylül'de Doğu Akdeniz'de başlayan ve TCG Burakreis denizaltısı ile katıldığımız NATO Deniz Muhafızı Harekatı 2024 yılı 5'inci Odak Harekatı devam etmektedir."

TCG Bayraktar gemisinin, Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu Açık Deniz Eğitimleri kapsamında 18-21 Eylül tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne liman ziyareti yapacağını ifade eden Aktürk, şöyle devam etti:

"Arnavutluk Deniz Kuvvetlerine ait Oriku gemisi tarafından 17-20 Eylül, Almanya Deniz Kuvvetlerine ait Pegnitz gemisi tarafından 19-22 Eylül arasında İzmir'e, Yunanistan Deniz Kuvvetlerine ait Aegon gemisi tarafından ise 18-19 Eylül tarihlerinde Mersin'e liman ziyaretleri yapılmaktadır. Romanya Deniz Kuvvetlerine ait Balescu, İtalya Deniz Kuvvetlerine ait Alghero ve Yunanistan Deniz Kuvvetlerine ait Evropi gemileri tarafından 20-22 Eylül tarihleri arasında İzmir'e liman ziyaretleri gerçekleştirilecektir. 21-22 Eylül tarihlerinde Belçika'da düzenlenecek 44'üncü International Sanicole Airshow faaliyetinde SOLOTÜRK tarafından gösteri uçuşu icra edilecektir."

Öğrenci ve personel faaliyetleri

Aktürk, 3 Eylül'de başlayan MSB'nin Sözleşmeli Bilişim Personeli temini kapsamındaki başvuruların 3 Ekim'e kadar devam edeceğini belirterek TSK'nın terörle mücadeleden hudutların güvenliğinin sağlanmasına, Mavi ve Gök vatandaki hak ve menfaatlerinin korunmasından uluslararası barış ve istikrara katkı sunmaya kadar, üstlendiği tüm görevleri başarıyla yerine getirmeye devam edeceğini bildirdi.

"Türk Silahlı Kuvvetleri'nde müesses disiplinin muhafazası ve idamesi olmazsa olmazdır"

MSB kaynakları, haftalık basın bilgilendirme toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakanlık kaynakları, 30 Ağustos'ta Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu'nda yapılan yemin töreninden sonra sosyal medyaya yansıyan görüntülere ilişkin sorular üzerine, şunları söyledi:

"Kara Harp Okulu Sancak Devir Teslim ve Mezuniyet Töreni sonrasında kamuoyuna yansıyan görüntülerle ilgili başlatılan süreç devam etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde müesses disiplinin muhafazası ve idamesi olmazsa olmazdır. Daha önce de vurguladığımız gibi Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olaylara disiplin anlayışı içerisinde bakmakta ve işlemleri de ilgili hukuk çerçevesinde yerine getirmektedir."

Lübnan'da çağrı cihazlarının patlatılması

Bakanlık kaynakları, Lübnan'da çağrı cihazlarının patlatılması sonrası TSK'nın da bu konuda tedbir alıp almadığına dair sorular üzerine, şu ifadeleri kullandı:

"Türk Silahlı Kuvvetleri'nde, sadece yerli ve milli muhabere sistemleri ve yazılımlar kullanılmaktadır. Üretim sürecine herhangi bir şekilde üçüncü tarafın dahil olması durumunda tedarik ve üretim sürecinde ilave detaylı kontrol mekanizmalarımız işletilmektedir. Gerek icra ettiğimiz harekatlarda gerekse Ukrayna'da yaşanan savaş ve Lübnan örneğinde olduğu gibi her türlü gelişme sonrasında alınan dersler kapsamında tedbirler gözden geçirilmekte, yeni tedbirler geliştirilmektedir.

Bu olay özelinde de Milli Savunma Bakanlığı olarak gerekli incelemeleri yapıyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz son yıllarda muhabere, bilgi sistemleri, elektronik harp ve siber alanda Türk mühendislerinin desteğiyle çok daha güçlü hale gelmiştir."

İran'ın 2 milyon göçmeni sınır dışı etme kararı

İran'ın 2 milyon göçmeni sınır dışı etme kararı sonrası bunların Türkiye'ye gönderilip gönderilmeyeceğine dair sorulara karşılık kaynaklar, şunları kaydetti:

"Sınır dışı etme, bulunulan ülkeden kolluk marifetiyle vatandaşı olunan ülkeye, transit gidilecek ülkeye veya başka bir ülkeye gönderilme işlemidir. İran'ın 2 milyon göçmeni sınır dışı etme kararından, bu göçmenlerin Türkiye'ye gelecekleri anlamını çıkarmak yanlıştır. Sınırlarımız çok yoğun teknolojik sistemlerle korunmaktadır. Alınan yoğun tedbirler sayesinde hudutlarımızdan geçmeye çalışan kaçak göçmen sayısı da son 5 yılın en düşük seviyesindedir. İran'ın göçmenler konusunda tedbirleri artırmasını olumlu olarak değerlendiriyoruz. Bu konuda dezenformasyon yoluyla algı yaratmaya çalışanlara karşı dikkatli olunması önem arz etmektedir."

Haber Kaynak : ANADOLU AJANSI

NİĞDE’DE YARIN YAĞMURLU HAVA BEKLENİYOR

NİĞDE’DE ASDEP EKİBİ VATANDAŞLARLA BULUŞMAYI SÜRDÜRÜYOR

NİĞDE’NİN ARALIK AYI DIŞ TİCARET TABLOSU

GÜRER’DEN ÇİFTÇİLERİN BEKLEDİĞİ KANUN TEKLİFİ

ESKİ KEMERHİSAR BELEDİYE BAŞKANI RASİM ADEM VEFAT ETTİ

ZAYIFLAMA İĞNELERİ MASUM DEĞİL: TİROİT KANSERİNE NEDEN OLABİLİYOR

NİĞDE BELEDİYESPOR MAÇ SAATİ DEĞİŞTİ

NİĞDE’DE KAN BAĞIŞINA DESTEK

NİĞDE’DE KADIN EMEĞİ ÜRETİMLE BULUŞUYOR

NİĞDE BOR’DA “KARİYER PUSULASI: İLHAM BULUŞMALARI” DÜZENLENDİ

BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ’NDEN HAMLE GAZETESİ’NE ZİYARET

NİĞDE OKULLARINDA İKİNCİ DÖNEME BAYRAK TEMASI

NİĞDE’DE BİLİMSEL YAZIM ÜZERİNE AKADEMİK ÇALIŞTAY

NİĞDE’DE AÇIK ÖĞRETİM KAYIT TAKVİMİ GÜNCELLENDİ

NİĞDE EMNİYETİNDEN ANNE ODAKLI NARKOTİK ÇALIŞMASI

NİĞDE KAYSERİ YOLU’NDA YAŞAM TÜNELİ UYGULAMASI

NÖHÜ QS EUROPE 2026 SIRALAMASINA GİRDİ

MHP HEYETİNDEN NİĞDE İL EMNİYET MÜDÜRÜ ERDİNÇ YÜCEER’E ZİYARET

TOKİ NİĞDE KURA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

NİĞDE’DE 1 MİLYON DOLDURULMUŞ MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

NİĞDE’DE YARIN YAĞMURLU HAVA BEKLENİYOR

NİĞDE’DE ASDEP EKİBİ VATANDAŞLARLA BULUŞMAYI SÜRDÜRÜYOR

NİĞDE’NİN ARALIK AYI DIŞ TİCARET TABLOSU

GÜRER’DEN ÇİFTÇİLERİN BEKLEDİĞİ KANUN TEKLİFİ

ESKİ KEMERHİSAR BELEDİYE BAŞKANI RASİM ADEM VEFAT ETTİ

ZAYIFLAMA İĞNELERİ MASUM DEĞİL: TİROİT KANSERİNE NEDEN OLABİLİYOR

NİĞDE BELEDİYESPOR MAÇ SAATİ DEĞİŞTİ

NİĞDE’DE KAN BAĞIŞINA DESTEK

NİĞDE’DE KADIN EMEĞİ ÜRETİMLE BULUŞUYOR

NİĞDE BOR’DA “KARİYER PUSULASI: İLHAM BULUŞMALARI” DÜZENLENDİ

BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ’NDEN HAMLE GAZETESİ’NE ZİYARET

NİĞDE OKULLARINDA İKİNCİ DÖNEME BAYRAK TEMASI

NİĞDE’DE BİLİMSEL YAZIM ÜZERİNE AKADEMİK ÇALIŞTAY

NİĞDE’DE AÇIK ÖĞRETİM KAYIT TAKVİMİ GÜNCELLENDİ

NİĞDE EMNİYETİNDEN ANNE ODAKLI NARKOTİK ÇALIŞMASI

NİĞDE KAYSERİ YOLU’NDA YAŞAM TÜNELİ UYGULAMASI

NÖHÜ QS EUROPE 2026 SIRALAMASINA GİRDİ

MHP HEYETİNDEN NİĞDE İL EMNİYET MÜDÜRÜ ERDİNÇ YÜCEER’E ZİYARET

TOKİ NİĞDE KURA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

NİĞDE’DE 1 MİLYON DOLDURULMUŞ MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

BOR KÜTÜPHANESİ’NDE 'RABBANİ SANAT MATEMATİK' SÖYLEŞİSİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

NİĞDE BOR YOLUNDA MOTOSİKLET KAZASI: 1 ÖLÜ

NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN DİYABETLİ ÖĞRENCİLERE DESTEK 

NİĞDE'DE 2 BİN 604 SOSYAL KONUTUN HAK SAHİPLERİ KURA İLE BELİRLENDİ  (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE EĞİTİMDE 2. DÖNEM GÜNDEMİ

MHP NİĞDE İL BAŞKANI TÜKENMEZ’DEN HASTANE ZİYARETİ

SGK’DAN İŞVERENLERE CEZA UYARISI

NİĞDE’NİN İLK EVLİLİK VE DÜĞÜN FUARI ERTELENDİ

Yükleniyor

  • A-
  • A+
  • Cuma 6 ° / 0.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 7.7 ° / -1.1 ° false
  • Pazar 8.9 ° / -0.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9