TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2025'te AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, kongrede son kullanıcı çözümlerinin gündeme geldiğini, yeni geliştirilen teknolojilerin sergilendiğini söyledi.
Kongrede bu yıl yapay zeka ve 5G teknolojilerinin gündem olduğuna işaret eden Varank, yapay zeka alanında dünyada büyük bir yarış olduğunu, ülkelerin bu alana ciddi yatırımlar yaptığını vurguladı.
Varank, bu sene Türkiye'nin 5G teknolojisine geçiş yapacağını anımsatarak, "Bu alandaki gelişmeleri takip ettik. Kongrede Çin ağırlıkta. Çin'in teknolojide de bir adım önde olduğunu görebiliyoruz. Türkiye olarak biz de bir yandan kendi teknolojisini geliştiren bir ülke olmaya gayret ederken, bir yandan da dünyadaki bu yarışta geri kalmamaya çalışıyoruz. Türk şirketlerinin buradaki ağırlığını artırmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Operatörlerin 5G'ye geçiş için hazır olduklarına dikkati çeken Varank, "5G demek, ilave hızlar, yeni yetenekler demek, otonom sistemlerin yaygınlaşması ve üretimde yapay zekanın daha rahat uygulanması demek. Bu manada 5G'ye geçişle Türkiye otonom ve yapay zeka teknolojilerinde yeni çözümleri geliştirmek ve uygulamakta çok daha başarılı hale gelecek." diye konuştu.
Yapay zekayla ilgili yasal düzenleme çalışmaları sürüyor
Varank, Türkiye'de yapay zeka algoritmalarını geliştirmeye çalışan şirketlerin olduğuna işaret ederek, ülkenin çözümlerinin piyasada çok sık görüleceğini bildirdi.
Bu alanda yürütülen çalışmaların yanında, yasal düzenlemelerin de devam ettiğini belirten Varank, söz konusu düzenlemeler için TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonunca çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.
Varank, öte yandan, ülkenin son dönemde özellikle teknoloji tabanlı girişimcilikte büyük yol katettiğine işaret ederek, özellikle yeni kurulan teknoparklar ve teknoloji fonlarının ülkedeki girişimciliği teşvik ettiğini sözlerine ekledi.
Muhabir
ANADOLU AJANSI
Bakan Bolat Niğde’de İş Dünyasıyla Buluştu
Ankara’da 4.1 Büyüklüğünde Deprem
Dolandırıcılık ve Hırsızlığa Karşı Halk Bilinçleniyor
Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi Sabit Bırakıldı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat Niğde’de
NİĞDE YAŞLANIYOR!
İncirlik Üssü Tartışmalarına MSB’den Net Açıklama
Bor’da Üreticilerle Buluşmalar Sürüyor: Karamahmutlu ve Kavuklu Köylerinde Eğitim ve Ziyaret
Ramazan Bayramı Öncesi Niğde’de Tatlı Siparişleri Başladı
Gürer: “BAĞ-KUR primi 9.000’den 7.200’e düşürüyoruz müjdesi üç yıldır gerçekleşmedi”
Mehmet ve Emet Aydoğan İlkokulu’nda Ramazan Şenliği Coşkusu
Niğde’de Kick Boks İl Seçmeleri Tamamlandı
Niğde’de Okul Sporları Futsal Yıldızlar Final Müsabakaları Tamamlandı
NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER!
Demirsoy: “Güçlü Basın, Güçlü Toplum ve Güçlü Niğde Demektir”
Murtaza Köyü Derneği’nde İlk Toplantı ve Sahur Buluşması
İstiklâl Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı: Milletin Bağımsızlık Yemini
Niğde’de yalnız yaşayan yaşlı adam evinde ölü bulundu
Niğde’nin Projeleri TBMM’de Masaya Yatırıldı
Türkiye SiberVatan Programı NÖHÜ Ev Sahipliğinde Başladı
Bakan Bolat’ın Niğde Programı Belli Oldu
Emekliye Bayram Müjdesi: İkramiye ve Maaş Ödemeleri 14–19 Mart Arasında Yapılacak
KOKAİN, ESRAR, METAMFETAMİN 3 TUTUKLAMA!
Niğde Belediyespor’dan Aile Tribünü Projesi: Kadın ve Çocuklara Ücretsiz Maç İmkânı
Niğde’de “Biz Bir Takımız” Projesi Başlıyor
Niğde’de Ramazan Ayında Gıda Denetimleri Aralıksız Sürüyor
Niğde’de Öğrencilere Ahilik Kültürü Anlatıldı
Niğde’de Kalıcı Kalp Pili Uygulaması Başladı
ANKARA’DA DEPREM!
NiTSO’dan Ramazan’da 600 Aileye Gıda Yardımı
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Perşembe 8.5 ° / -2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 8.8 ° / -1.4 ° Güneşli
- Cumartesi 9.2 ° / -0.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı







