Anadolu Eğitim Sendikası (AES) Niğde İl Temsilciliği, Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yapı Kredi Bankası arasında 2022 yılında imzalanan ve Haziran 2025’te sona erecek olan maaş ödemeleri protokolü hakkında bir açıklama yaptı.
AES Niğde İl Temsilcisi Hüseyin Akgümüş imzasıyla yayımlanan açıklamada, 2022’de belirlenen 11.880 TL’lik promosyon miktarının artan enflasyon ve azalan alım gücü karşısında yetersiz kaldığı ifade edildi. Geçmişte yaşanan mağduriyetlerin tekrarlanmaması için kapsamlı bir düzenleme gerektiğine dikkat çekildi.
Sendikanın talepleri şu şekilde sıralandı:
- Tüm sendikaların anlaşma sürecine katılımı: Promosyon anlaşmasına, üye sayısına bakılmaksızın tüm sendikaların dahil edilmesi.
- Promosyon miktarının güncelliği: 2025-2028 yıllarını kapsayacak anlaşmanın diğer illerle eşdeğer olmasını, tutarın en az 100.000 TL seviyesinde belirlenmesini ve ek olarak faizsiz kredi imkanı sağlanmasını talep etti.
- Zam farklarının ödemelere yansıtılması: Anlaşma süresince 6 aylık enflasyon ve toplu sözleşme zamlarının promosyon ödemelerine eklenmesi.
- Otomatik uzatma maddesinin kaldırılması: Protokol sürelerinin üç yılda bir güncellenmesini sağlamak amacıyla otomatik uzatma maddesinin sözleşmeden çıkarılması.
- Yerel yargı yetkisi: Sözleşme kaynaklı uyuşmazlıkların Niğde mahkemelerinde çözülmesi.
- Bankacılık hizmetlerinde muafiyet: Hesap işletim ücretleri, EFT ve havale gibi işlemlerden komisyon alınmaması, ATM ve diğer hizmetlerin çalışan sayısına uygun olarak düzenlenmesi.

AES, bu taleplerin anlaşma sürecinde dikkate alınmasını beklediklerini belirterek, sürecin şeffaf ve eğitim çalışanlarının haklarını gözeten bir şekilde tamamlanması gerektiğini vurguladı. Sendika, usulsüzlük ve hukuksuzluklar karşısında yasal haklarını savunacaklarını ve sürecin yakın takipçisi olacaklarını açıkladı.

Muhabir
Kuddusi Arslan
Sürücüler Dikkat: Denetim Noktaları Artık Önceden Görülebilecek
Çardaklı Gençlerden 18 Mart’a Yakışan Hareket
BAYRAMDA NİĞDE’DE 3429 PERSONEL GÖREV ALACAK!
18 Mektupla Şehitlere Vefa
Niğde’de Şehitler İçin Anlamlı Tören
Niğde-Ankara Otoyolunda Korkutan Kaza
Niğde’de Gıda Denetimleri Artırıldı
Niğde Emniyeti’nden narkotik bilgilendirme atağı
Niğde Belediyespor hazırlıklarını sürdürüyor, hedef play-off hattı
Niğde’de narkotik operasyonu: 4 tutuklama
Memura bayram ikramiyesi çağrısı!
BU DESTEĞE İHTİYACINIZ VARSA NİĞDE’DE ÜCRETSİZ!
Niğde’de Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinliği Düzenlenecek
Çanakkale Geçilmez!
Gürer: “Nerede o eski bayramlar! Neşe dolu mutlu anlar”
Niğde-Ankara Otoyolu’nda kaçak sigara operasyonu
Niğde’de elektrik trafosu patladı
Niğde-Kayseri yolunda can pazarı: Uygulama noktasına giren araç sürücüsü hayatını kaybetti
NİĞDE’DE GÖNÜLLÜ MAKASLAR SEVİNDİRDİ!
Çanakkale Ruhu Yolumuzu Aydınlatmaya Devam Ediyor
Bayramda Yağışlı Hava Etkili Olacak: Niğde ve Türkiye Genelinde Kapalı Gökyüzü
Erdoğan: “Kur’an Bülbülleri Gönül Bahçemizi Yeşertiyor”
Hedefimiz 14 bin kilometre olan demiryolu ağımızı 2028 yılında 17 bin 300 kilometrelere çıkarmak"
Niğde’de 70 Kişilik Temizlik Personeli Alımı İçin Kura Çekildi
Türkiye’de Covid-19’da İlk Can Kaybının Üzerinden 6 Yıl Geçti
Konut fiyatlarında artış sürüyor, reel düşüş dikkat çekiyor
MURTAZA KÖYÜ’NDE ÖĞRENCİLERLE İFTAR BULUŞMASI
Bayram öncesi baklava fiyatları cep yakıyor
Niğde’de uyuşturucu operasyonu: 7 şüpheli yakalandı
Ramazan Sonrası Kilo Dengesine Dikkat!
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Çarşamba 13.5 ° / 0.7 ° Güneşli
- Perşembe 10 ° / 4.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 9.6 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı








