Eğitim programında, bebek beslenmesi, emzirme teknikleri ve danışmanlık yaklaşımları kapsamlı şekilde ele alındı. Uygulamalı ve teorik oturumlarla desteklenen eğitim süresince, sağlık personelinin bilgi ve becerilerinin artırılması hedeflendi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Bahadır İnan, eğitim programı kapsamında yaptığı açıklamada bebek ve çocuklarda doğru beslenmenin önemine vurgu yaptı.
Dr. İnan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Çocukların sağlığının korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar daha bebek dünyaya gelmeden başlamakta ve doğumla birlikte artarak devam etmektedir. Tüm bebek ve çocukların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için yeterli ve dengeli beslenmeleri büyük önem taşır. Bu süreçte emzirme, bebekler için en uygun ve doğal beslenme yöntemidir. Sağlıklı beslenmenin temel taşı olan anne sütü ile emzirmenin korunması, desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, atılacak ilk adımdır. Bebek ve çocuk ölümlerinde beslenme yetersizlikleri, enfeksiyonlarla birlikte önemli bir yer tutmaktadır. Bu nedenle doğumdan itibaren bebeklerin beslenme düzeninin doğru şekilde oluşturulması hayati önemdedir. Bebeklerin yaşamlarının ilk 6 ayında, mümkün olan her durumda yalnızca anne sütü ile beslenmeleri büyük önem taşır. Çünkü anne sütü, bebeğin ihtiyaç duyduğu tüm besinleri içerir, kolayca sindirilir, hastalıklardan korur.”
Eğitimin kapanış toplantısına Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Beyza Mat katılım sağladı. Programı başarıyla tamamlayan sağlık çalışanlarına katılım belgeleri takdim edilerek eğitim süreci sona erdi.
Yetkililer, bu tür eğitimlerin sağlık çalışanlarının emzirme konusunda doğru bilgiyle donatılmasını sağlayarak, toplum genelinde anne sütü ile beslenmenin yaygınlaştırılmasına büyük katkı sunduğunu belirtti.